fbpx

Rahvusarhiivi filmiarhiiv avas videomängukultuurile pühendunud kunstniku Camille Laurelli ja tema juhendatava Eesti Kunstiakadeemia graafilise disaini osakonna tudengitega Rahvusarhiivi galeriis 10.-19. maini interaktiivse videomängude muuseumi, kus erinevalt traditsioonilisest muuseumist saavad külastajad eksponaate kasutada ehk videomänge mängida.

1980. aastate lõpul muu maailma eeskujul Eestis juuri ajama hakanud videomängude subkultuur kui tehnoloogia, meelelahutuse ja kultuuri kontrapunkt on oluline ja omanäoline ajalooetapp, mis tulenevalt geopoliitilisest olukorrast arenes Ida-Euroopas omasoodu. Prantsuse päritolu kunstnik Camille Laurelli on tegelenud videomängude subkultuuri uurimise ja taaselustamisega ning keskendub Eestis resideerudes just Ida-Euroopa videomängukultuuri jäädvustamata eripäradele.

Videomängude muuseumi avamisega kutsub Rahvusarhiiv üles inimesi, kelle kodualbumites võiks leiduda eelmise sajandi lõpust fotosid, kus kasvõi kogemata jäädvustatud videomängudega seonduvat, annetama ajaloolise väärtusega materjale arhiivile säilitamiseks.

Lisaks näitusele ja videomängude mängimisele toimuvad erinevad vestlusringid näitusega seonduvatel teemadel.

16.05 kell 18.00 Vestlusõhtu „Videomängud kui (e-­)sport“. Vestlevad Andri Allas (Level1 eestvedaja ja MängudeÖÖ peakorraldaja), videomängude ajakirjanik, aktivist ja hobivõistleja Jan Pillav ning Andrei Trefov (WASD Sports tegevjuht).
17.05 kell 18.00 Vestlusõhtu „Videomängud kui äri“.
19.05 kell 18-23.00 Videomängupidu!

Rohkem infot näituse Facebooki lehel.