fbpx

PlayStation Now – Sony suhteliselt nõrk vastus Microsofti Xboxi tagasiühilduvusele – hakkab nüüdsest sisaldama ka PlayStation 2 ajastust pärit mänge.

Kui Xboxi tagasiühilduvus põhineb mängu lokaalsel jooksutamisel (ehk teos tõmmatakse alla ja see jookseb samal mängumasinal), siis Sony PS Now põhineb voogedastusel. See on aga paljusid Sony fänne kurvastanud – PlayStationi mängukogu on täis häid ja põnevaid klassikalisi teoseid, kuid nende nauditavus sõltub suuresti kasutaja internetikiirusest ning Sony serverite paiknemisest tema suhtes.

Sellest sõltumata püüab Sony antud teenust edendada, lisades nüüd teenusesse ka mõned PS2 ajastust pärit teosed, nagu näiteks Dark Cloud 2, Ape Escape 2 ja Metal Slug 3. Arvatavasti hakatakse PS Now mängukogu tulevikuski suurendama, kuid paljud inimesed eelistaksid mingisugustki mängude lokaalset jooksutamise võimalust. Kasvõi ajastatult, näiteks kuuks ajaks.

PS Now maksab umbes 15€ kuus, andes ligipääsu üle 500 videomängule, mida saab voogedastusteenuse abil mängida. Võrreldes Xboxi tagasiühilduvusega võib PS Now ainsa plussina välja tuua teenuse PC toe, kuid see ei päästa inimest, kes on Sony serveritest kaugel või kelle internetiühendus ei ole piisavalt hea ja stabiilne.

Loodame, et Sony ärkab üles ja muudab PS Now teenuse Xboxi tagasiühilduvusega võrreldes konkurentsivõimelisemaks. Kelle mängumasinas PS Now aga hästi töötab, võivad siiski olla õnnelikud, sest nüüd on võimalik nautida PS2 klassikuid, mille valik tulevikus ka suureneb.

Allikas: Sony