fbpx

Battle royale mängude maastik on armutu. Mullu žanri uutesse kõrgustesse tõstnud PlayerUnknown’s Battlegrounds rajas tee nii mõnelegi mängule ning enim kooris sellelt tulu Epic Gamesi Fortnite Battle Royale. Nüüd on aga PUBG Corp hambaid välgutama hakanud ja otsustas, et aeg on küps, et Epic Gamesi Lõuna-Korea haru autoriõiguste rikkumise eest kohtusse kaevata.

Täpsemaid detaile meil hetkel kohtuasja kohta kahjuks jagada ei ole. TÄIENDUS: The Korea Times’i vahendusel saime teada, et asi anti kohtusse juba tänavu aasta jaanuarikuus. Kohtuasi puudutab eelkõige PUBG Corpi väidet, et Epic Gamesi mäng kasutab PlayerUnknown’s Battlegroundsist pärinevaid esemeid ja kasutajaliidest.

Tegemist ei ole esimese korraga, kui PUBGi arendajad Fortnite’i loojate poole kriitikanooli on saatnud. Mullu septembris kurtis toonane Bluehole, et sarnasused kahe mängu vahel võivad olla nende toote jaoks negatiivse mõjuga. Lisaks kasutas Epic Games Battlegroundsi oma reklaamkampaanias, ent seda ilma hoiatamata.

Piinlikult ebamugavaks teeb kogu situatsiooni ka asjaolu, et mõlemad mängud põhinevad Epic Gamesi poolt loodud Unreal 4 mängumootoril, samuti kuulub suur osa kumbastki firmast Hiina suurkompaniile Tencent.

Allikad: PC Gamer, The Korea Times