fbpx

LÜHIDALT: Subsurface Circular

Vahel ei ole ühe mängu kirjeldamiseks palju sõnu vaja. Asjad saab kokku võtta ka… lühidalt.

Kuigi visuaalselt kütkestav Subsurface Circular võib esialgu jätta mulje, et see on midagi enamat, on lõppeks siiski tegu lihtsakoelise visuaalse romaaniga. See aga pole teps mitte halb omadus, sest lugu kadunud robotitest, masin-rassi mässulistest ning seda kõike lahendavast detektiivist haarab kohe esimestel momentidel kaasa ja hoiab pinget kuni lõpuni välja.

Tegemist on lühikese mänguga – robot-detektiiv tõmbab juhtumile joone alla kõigest paari tunniga. Nende 120 minuti jooksul saab mängija vestelda erinevate metallist kaaslastega, kellega suhtlemine võib vahel osutuda keerulisemaks, kui algselt arvata võis. Vajaliku info kättesaamiseks tuleb aeg-ajalt lahendada mõistatusi. Parimaks näiteks on peategelase kaks kolleegi. Omavahel „emotsionaalselt“ ühendatud robotid jagavad tundeid, mis tähendab, et ühelt informatsiooni saamiseks, tuleb ta muuta kas õnnelikuks, vihaseks või muud säärast. Tema tuju sõltub aga teise roboti tujust. Nii tulebki kahe masina vahel laveerida ja nende võnked samale tasemele viia.

Subsurface Circular on küll lühike, ent selle iga hetk on äärmiselt kvaliteetne ning lõppkokkuvõttes on teos oma 6€ hinnasilti igati väärt.