fbpx

E3 2018 on kohe kohal ja me kõik teame, mida see tähendab! Pintsaklipslased, kes peaksid lavalaudadest laia kaarega mööda käima, astuvad kõigest hoolimata miljonite mängufännide ette, et tuua kolme päeva jooksul nendeni aasta kõige veidram, piinlikkusest nõretav videomängude teemaline improetendus. Keda huvitavad uued mängud, kui samal ajal üritavad kaks keskealist härrasmeest laval plastikrelvadega vehkides loomulikuna näida, või leiab aset see, mis iganes toimus Konami 2010. aasta pressikonverentsil? Mina loodan seega, et tänavune E3 tõstab ürituse juba niigi kõrge piinlikuselati uutesse, astronoomilistesse kõrgustesse. Järgmised ideed aitaksid teha minu unistusest reaalsuse:

1. Yves Guillemot Ubisoftist ja Shigeru Miyamoto Nintendost kuulutavad välja Mario + Rabbids Kingdom Battle Royale’i. Konverentsisaali uksed suletakse ja kohalviibijad leiavad oma toolide alt nostalgiliselt armsad, kuid väga mittenostalgiliselt surmavad relvad. Viimane ellujääja saab auhinnaks Ubisoft Clubi punkte ja Miyamoto autogrammiga paki antidepressante. 

2. Sony konverentsil kutsutakse lavale uut Spider-Mani mänguklippi esitlema rahva poolt palavalt armastatud Ämblikmehe kehastaja kinoekraanil, Toby Maguire! Järgmised kolm ja pool minutit sahistab Maguire lavalt ärevalt jalgu ja vastab sellistele pakilistele mängu puudutavatele küsimustele, nagu kuidas oli pea alaspidi Kristen Dunsti suudelda ja kus on Tom Holland.

3. Vastuolulise, kuid meedia tähelepanu köitva käiguna kutsub EA Battlefield V mitmikmängu esmaesitlusele üksteise vastu jõudu katsuma Ameerika Ühendriikide presidendi Donalt Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni. Mõlemad mehed jalutavad saalist välja, kui näevad, et teoses on võimalik mängida naisena. Hiljem teatab Trump Twitteri vahendusel, et kõmmutas Kimi sõelapõhjaks ja et Battleforce W on parim mäng EALES.

4. Sony pressikonverentsi lõpus astub üllatuskülalisena lavale Toomas-Hendrik Ilves, et välja kuulutada PlayStationi järgmine suur eksklusiivmäng, Estonia: Become Citizen. Tegu on psühholoogilise õudukaga ühe mehe teekonnast oma vaimsuse tumedaimatesse soppidesse, milles Troy Bakeri häälega peategelane üritab taotleda Eesti Vabariigi e-residentsust.

5. Farming Simulator 19 kodustuudio Giants Software turundusjuht hõiskab võltsi entusiasmiga haudvaiksele saalile, et seeria järgmise osaga tuleb kaasa mitmikmängulaad Cattle Royale, milles erinevateks farmiloomadeks ja -lindudeks kehastunud mängijad üksteist kapjade, sõrgade ja nokkadega surnuks taovad. Veel enne konverentsi lõppu on Giants Software’i kohtusse kaevanud nii PlayerUnknown’s Battlegroundsi arendaja PUBG Corp kui ka PETA.

See kõik kõlab nagu üks korralik kaosekompott ja olgem ausad, see ongi ühe meeldejääva E3 konverentsi keskne koostisosa. Lisaks minule ootavad saabuvast E3-st nii mõndagi ka teised Level1 liimed ning nende arvamused on vaid hiirekliki kaugusel.