fbpx

Nvidia 10. seeria graafikakaardid on olnud turul juba üle kahe aasta. Kauaoodatud järgmine põlvkond peaks aga kogu informatsiooni järgi saama avalikustatud käesoleva aasta 20. augustil.

Volta mikroarhitektuuril põhinev Titan V on hetkel maailma võimsaim (ja suurim) graafiline kiip.

Nvidia on olnud mänguritele mõeldud graafikakaartide vaieldamatu turuliider juba aastaid, seda alates 900. seeria ilmumisest aastal 2014. AMD Radeon – Nvidia põhiline ja ainus konkurent – ei ole suutnud pakkuda mingisugustki mõistlikku vastupanu maailma suurimale ja võimsamale graafiliste kiipide arendajale. Seda võib nimetada üheks (kuid kindlasti mitte ainsaks) põhjuseks, miks graafikakaartide areng on aastatega aeglustunud.

Nvidia püüab oma liidripositsiooni igatpidi hoida, rakendades ka selliseid meetmeid nagu Geforce Partner Program (mis õnneks ei püsinud kaua). Sõltumata Nvidia tahtest istuda oma rahahunniku otsas, ootavad investorid arengut ja kiibitööstuse edasiliikumist, mistõttu Nvidia järgmine tavakasutajatele mõeldud mikroarhitektuuri ilmumist oodataksegi selle aasta jooksul ja seda suhteliselt varsti.

20. augustil toimuval Hot Chips 30. sümpoosionil astub üles Nvidia esindaja Stuart Oberman ning räägib kompanii järgmise põlvkonna tavakasutajate graafikakaartidest.

Tegu on kinnise ettekandega, kuid on lootust, et küsimuse all olev informatisoon jõuab mingil hetkel siiski ka ülejäänud maailmani.

Allikas: Videocardz