fbpx

Viimasel ajal on Steamil olnud probleeme oma sisuga. Heaks näiteks on pornograafilise temaatikaga videomängud või hiljutine koolitulistamissimulaator. Kõige selle vastuolulisuse valguses on Valve lõpuks ometi sõna võtnud.

Active Shooter on praeguseks hetkeks Steamist eemaldatud.

Valve’i esindaja Erik Johnsoni sõnade järgi hakkab videomänguplatvorm Steam lubama müüa kõiki teoseid, mis ei riku seadust või ei ole trollimine (nagu näiteks toosama eelnevalt mainitud koolitulistamissimulaator Active Shooter). Kahjuks konkretseet definitsiooni trollimisele antud ei ole, nii et peame jääma jätkuvalt mõtisklema, kas üks või teine mäng on katse internetti hapustada või mitte.

Johnsoni väite kohaselt on Valve juba pikka aega kontrollinud, millised teosed tegelikult Steami platvormi nõuetele vastavad (mida on vahepeal raske uskuda) ning iga vastuoluline üllitis leiab nii toetajaid kui ka oponente nii laias maailmas, kui ka Valve’i enda ridades.

Gaben, me kõik armastame sind, aga vaheapeal on Steam ikka raskesti mõistetav platvorm…

Seetõttu näeme Steamis videomänge, mida me kindlasti seal näha ei sooviks, kuid samas naudime sellised, mis paljude teiste Steami kasutajate arvates platvormile ei sobi. Antud olukorras harmoonia saavutamiseks teeb Valve ka edaspidi tööd selle nimel, et kontrollida rohkem, millised teosed ilmuvad iga Steami kasutaja individuaalsetele soovituslehtedele.

Allikas: PC Gamer