fbpx

Fortnite Battle Royale hiljutisim uuendus muutis ehitajate võiduvõimalused väiksemaks, mistõttu on osad inimesed hakanud arvama, et mängu unikaalseks teinud ehitamine hakkab hääbuma.

23. juulil ilmunud V5.10 uuenduses muudeti ehitusmaterjale, mida kasutatakse seinte, põrandate ja muude asjade ehitamiseks. Tänu nendele pisikestele mudimistele on ehitisi nüüdsest tunduvalt kergem lõhkuda. Kiviseinade algne elu kukkus 90-lt 80-le ja puuseinadel 100-lt 80-le, lisaks vähendati ka puuseinade maksimaalset elude arvu (200-lt 150-le). Muudatusi sai metallgi – sein sai juurde 100 punkti maksimaalsetesse elu punktidesse, aga ehitusaeg tõusis samuti sama protsendi võrra.

Materjalide muutused mõjutavad mängu tunduvalt rohkem kui nende väiksusest arvata võiks. Eriti tugevalt mõjub see mängijatele, kes on harjunud ennast ohtlikes olukordades võidule ehitama. Varasemalt kestsid mängijate vahelised lahingud minuteid – relvi vahetades ja kiirelt ehitades prooviti üksteist aeglaselt tükk-tüki haaval maha nottida. Nüüd jääb üldiselt peale parema relvaga mängija – „piserda ja palveta“ („spray and pray“) sai üleöö uueks metaks.

Hiljutine uuendus lisas mängu ka suure salve ja kõrge laskmiskiirusega relva Compact SMG p90, mis toob veel enamgi ehitiste uue nõrkuse välja. Peale uuendust mängu ajal alla vasakule vaadates on surmade tabelis enim esinenud sõna SMG. Lahingutel on tõenäosus nüüd lõppeda tunduvalt kiiremini kui varem, eriti kui kummalgil poolel on mängija P90-ga, mille kuulid lihtsalt lähevad seintest läbi nagu kuum nuga võist. Asi on läinud lausa nii hulluks, et Reddit vohab meemidest – väidetavalt on P90 tugevam kui isegi Thanos! Õnneks või kahjuks lükkas Epic samal päeval, kui relv ilmus, välja kiiruuenduse, milles vähendati P90 tugevust.

Näide meemist, mis kõrvutab ehitusmaterjale tualettpaberiga.

Üks teooria on, et Epic Games üritab hiljutise muudatusega muuta mängu ligitõmbavamaks uutele, mobiili- ja pühapäevamänguritele. Samas võib Epic ka lihtsalt testida erinevad lähenemisi.

Nagu alati, on algusese keeruline muutustega harjuda, aga küll ajapikku saavad ehitajad tagasi oma hiilgehetked.

Allikas: Kotaku