fbpx

Mafia III proloog algab dokumentaalfilmiliku montaažiga, mille keskmes on teose peategelane, äsja Vietnami sõjast naasnud ja New Bordeaux allmaailmaga pahuksisse sattuv Lincoln Clay. Enne mängu väljatulekut plaanis arendusmeeskond vahetada aga üllitise stardipaugu millegi nii vastuolulise ja vägivaldse vastu, et nüüdseks ei eksisteeri sellest Hangar 13 kõvaketastel enam ühtegi jälge.

Äsja Brightonis aset leidnud Develop Conference’il selgitas Mafia III produtsent Andrew Wilson, et arendusprotsessi viimases faasis plaaniti mängule lisada teistsugune algus. Tegu oli ülivägivaldse ja vastuolulisi teemasid käsitleva avanguga, mida stuudio lõpuks siiski ei otsustanud kasutada. Wilsoni sõnul kardeti aga, et kui kasutamata jäänud proloog peaks mängu konteksti väliselt meediasse lekkima, võib see tekitada intensiivse pahameeletormi. Seetõttu on tänaseks kõik jäljed sellest salapärasest algusest arendusstuudio Hangar 13 serveritest lõplikult hävitatud.

Mafia III režissööri Haden Blackmani sõnul toimus kasutamata jäänud proloogi tegevus enne Lincolni Vietnami sõtta minekut. Kuigi Wilson ja Blackman ei laskunud detailidesse, sattusid väidetavalt Lincoln ja tema sõbrad maffia poolt korraldatud varitsuse ohvriteks, millest pääsemiseks kasutas peategelane eriti vägivaldseid vahendeid. Jälitajate eest põgenedes mõrvas Lincoln politseiniku ning tagajärgede vältimiseks otsustas ta sõjaväega liituda ja sõtta minna. Siit edasi kulgenuks mängu süžee juba tuttavalt.

Blackmani sõnul oli kasutamata jäänud proloog samaaegselt liiga polariseeriv ja ka ebavajalik. On lihtne näha, miks Hangar 13 ennetas nende poolt loodud klipi meediasse lekkimist, milles mustanahaline mees mõrvab ülivägivaldselt politseiniku ja põgeneb karistusest pääsemiseks Ühendriikide armeega sõtta, mille USA kaotas. Lisaks, kuna uus algus plaaniti mängu lisada arendusprotsessi lõpus, mil stsenaarium ja häälnäitlemine olid enamasti valmis, ei teadvustanud Mafia III kõrvaltegelased selles toimuvaid sündmusi. Kuna mängu jooksul ei maini seda peaaegu keegi, jõuti järeldusele, et uus proloog ei sobitu mängu narratiivi ja sellest otsustati loobuda.

Veel rääkisid Wilson ja Blackman, et olenemata Mafia III leigest vastuvõtust on arendajad mängu üle uhked, kuna julgesid vahetult käsitleda ka tänapäeval vastuolulisi rassikonflikte. Mängu tegevus toimub 1968. aastal Ameerika Ühendriikide lõunaosas ja paistab videomängumaastikul eranditult silma antinoomiliste ja poliitiliste teemade otsekohese lahkamisega. Kuigi tugevad karakterid ja ühiskondlikult olulised teemad jäävad stuudio jaoks tähtsaks ka edaspidi, töötab Hangar 13 Blackmani sõnul hetkel uue intellektuaalomandi arendamisega, mis ei saa olema tonaalselt nii tõsine kui Mafia III.

Allikas: Eurogamer