fbpx

Nvidia Pascal mikroarhitektuur on olnud turul juba üle kahe aasta ning on selle ajaga vallutanud paljude mängurite südamed. AMD Radeon pakkus Nvidiale korraliku konkurentsi vaid 100-300€ piires, kuid sellest kallim hinnaklass on kindlalt Nvidia pärusmaa. Nüüd saame aga olla peaaegu kindlad – info Nvidia uutest videokaartidest jõuab meieni 19. augustil, üks päev ennem GamesComi algust.

GTX 1080 Ti jääb arvatavasti veel pikalt mängurite lipulaevaks.

Rohkemat kahjuks teada ei olegi. Näiteks spekuleeritakse, kas tegu saab olema Volta, Turing või Ampere mikroarhitektuuriga. Kõigist kolmest on viimastel kuudel palju räägitud. Samuti liiguvad kuulujutud, et Nvidia pole langetanud valikut uue põlvkonna nimetamisskeemi osas – kas tulemas 11. või 20. seeria? Isiklikult loodan viimase peale.

Küsimusi tekitab ka põlvkondliku hüppe jõudlus. Kuna AMD Radeon pole aastaid üle 300€ maksvate kaartide alal GeForce’ile konkurentsi pakkunud, siis kas Nvidia saab hakkama Pascaliga võrreldava märkimisväärse edasiminekuga? Kui see peaks juhtuma, siis kas hinnad võiksid jääda mõistlikkuse piiridesse? Hetkeste kuulujuttude kohaselt jääb Nvidia suures osas toetuma Pascali kaartidele, lastes GTX 1080 ja GTX 1080 Ti hinnad korralikult alla.

Nvidia tulu on viimastel aastatel näidanud tohutut kasvu ning üle 50% sellest moodustavad mänguritele mõeldud graafikakaardid. Tempo jätkamiseks vajab turg uusi seadmeid, mis ergutaks nii tarbimist kui ka Nvidia partnereid uusi seadmeid ehitama.

Meil on liiga palju küsimusi, millele loodame saada konkreetseid vastuseid juba vähem kui kolme nädala pärast!

Allikas: KitGuru