fbpx

Aasta alguses otsustas Valve (kaudselt) kinni panna populaarseks saanud SteamSpy platvormi, mis võimaldas nii arendajatel kui ka tavakasutajatel saada aimu igasuguste videomängude kasutajanumbritest, vähemalt Steamis. Valve on hiljuti küll lubanud luua „uue ja parema“ mooduse mängijanumbreid analüüsida, kuid nüüd ilmselt lekitas firma kogemata selle viisi ära.

Üks The End Is Nigh arendajatest leidis, et antud infoauk on otseselt seotud Steami „saavutustega“. Nimelt on Steami veebilehel kindla saavutuseni jõudnud inimeste hulk näidatud kahekohalise numbri täpsusega peale koma, kuid Steami API-s, mida arendajad kasutavad oma teoste lehekülgede loomiseks, on see number kordades täpsem – 16 numbrit peale koma.

Kahjuks on Valve juba asjad tagasi paika pannud, kuid sellest sõltumata jõudsime vähemalt mõneks momendiks vaadata, kui palju üht või teist teost tegelikult mängitakse.

SteamSpy on alati olnud väga huvitavate ja harivate graafikute allikaks.

Team Fortress 2 on näiteks Steami populaarseim videomäng – üle 50 miljoni kasutaja. PlayerUnknown’s Battlegrounds jääb sellele ikka korralikult alla oma 36 miljoni mängijaga. Üllataval kombel on The Elder Scrolls V: Skyrim siiamaani üks populaarsemaid teoseid, istudes tabeli 11. kohal 13 miljoni mängijaga. Steami populaarsusetabeliga saab lähemalt tutvuda artikli allikast.

Allikas: ArsTechnica