fbpx

Tänavusel E3 konverentsil mainis Xboxi pealik Phil Spencer, et Microsofti järgmise põlvkonna konsoolid on juba arenduses. Nüüdseks on kaldale ujunud kuulujutud, mis väidavad, et tegu saab olema ühe tavapärase, lokaalselt jooksva mänguseadmega, ning ühe voogedastuskastiga, nagu seda on näiteks Nvidia Shield. Tolle striimimisseadme koodnimi on Xbox Scarlett.

Loodame, et Xboxi järgmine konsool on ikkagi tuttavama välimusega.

Nvidia Shield sai paar nädalat tagasi Geforce NOW toe, mis tähendab, et nüüd saab kindla summa eest videomänge nautida ka ilma võimsa arvutita. PS Now – Sony ekvivalentne teenus – võimaldab samuti kasutajal striimida PlayStationi videomänge läbi interneti enda mängumasinasse, mis on hea viis läbi mängida eelmiste konsoolipõlvkondade klassikuid.

Mõlemad ülalmainitud voogedastusteenused põhinevad pilvel – kuskil kaugel serveris on olemas väga võimas arvuti (või Sony juhul PlayStation 3), mis jooksutab seda videomängu ning saadab pildi läbi interneti kasutaja poole. Nii Nvidia kui ka Sony lahendused on aga tugevalt puudulikud sisendlatentsi osas ning iga nupuvajutus sõltub mitte inimese reaktsiooni-, vaid internetikiirusest, katkendliku või ebastabiilse ühendusega ei ole aga  antud teenuseid täies mahus võimalik nautida.

Kuigi PS Now tundub paberi peal väga põnev, on reaalsuses selle teenusega mitmeid probleeme.

Microsoft aga (uskudes kuulujutte) on tollele suurele probleemile huvitava lahenduse leidnud. Xbox Scarlett hakkab osasid protsesse jooksutama ikkagi pilves, kuid mõned asjad – näiteks kasutaja sisendid (ehk nupuvajutused), pildi töötlus ja objektide kokkupõrgete tuvastus – jookseksid lokaalselt. Kõik graafiliselt intensiivsed protsessid oleksid aga töödeldud kusagil Stockholmis asuvas Microsoft Xboxi serveris.

See kindlasti vähendaks mängitavuse voogedastamise koormust, kuid kindlasti ei kõrvaldaks seda. Maal elavad mängurid ei saaks ikkagi nautida videomänge samamoodi nagu hea internetiühendusega linlased. Samuti on läänes, eriti USAs, väga ahned internetiteenuse pakkujad, eriti peale netineutraalsuse ümberlükkamist, mistõttu netipiirangutega kohtades oleks samuti tugevad probleemid.

Ajit Pai nägu tahaksid lüüa arvatavasti kõik internetist huvitatud ameeriklased.

Sellest kõigest aga sõltumata tundub Microsofti lahendus vägagi põnev ning loodetavasti saame sellest rohkem teada tulevate kuude jooksul.

Allikas: Thurrot