fbpx

Värskelt Androidile jõudnud Fortnite Battle Royale versiooni kohta lekkis eelmisel nädala infot ning nüüdseks sai üks tähtis osa sellest ka kinnitatud. Nimelt ei tule teos „müügile“ Google Play poodi.

Epic Gamesi tegevdirektor Tim Sweeney mainis oma e-mailis The Verge’ile, et selline lüke on tingitud Google’i poolt rakendatud maksust (30% kõikidelt äpis sooritatud ostudelt). „30% on väga kõrge maks maailmas, kus mänguarendajate 70% peab katma kõik arendamis- , talitamis- ja toetuskulud,“ ütles Sweeney. Tema arvates on see summa on ebaproportsionaalne nende poolt osutatud teenuste suhtes, eriti kui arvestada asjaolu, et Androidi puhul on operatsioonisüsteemi haldaja eraldiseisev riistvara tootjast.

Sweeney lisas, et teine põhjus, miks Epic games jaotab Fortnite’i Androidil iseseisvalt, on „säilitada otsene suhe tarbijatega“. See on jällegi väga sarnane arvuti peal toimuvale, kus mängijad peavad avama Epic Gamesi kliendi, et mängu siseneda.

Samas loobub tarkvara, mille käivitamine ei tööta läbi Google Play poe, ka teatud turvalisuse ja privaatsuse kaitsetest. Sweeney kattis need mured väitega, et nende mängupaigaldaja hakkab toimima sarnaselt Battle.net-iga… kuigi Blizzard levitab oma kaardimängu (Hearthstone) nutitelefonidele läbi Google Play ja Apple’i poe.

Allikas: Kotaku