fbpx

H. P. Lovecrafti tööde põhjal loodud mänge pole kunagi liiga palju! Vahepeal muidugi tundus, et neist ainult räägitakse, ent välja ei tule ükski. The Sinking City on aga väga tõeline, veider ja varasemate Lovecraftist inspiratsiooni saanud mängudega võrreldes hoopis teistsugune.

Ukraina mängustuudio Frogwares on aastaid loonud suurepäraseid Sherlock Holmesi mänge, mida on alati tagasi hoidnud mitmed tehnilised probleemid, kuid tundub, et The Sinking City on nende seni suurim mäng. Vaadates teose ambitsioonikaid treilereid ja mootori tehnilist võimekust demonstreerivaid videoid jääb mulje, et seekord nad end tagasi ei hoidnud.

Mängu lugu leiab aset 1920. aastal fiktiivses Massachusettsi linnas Oakmontis, kust leiab end ka eradetektiiv Charles W. Reed, kes üritab sealt kõigest hingest põgeneda. See on aga keeruline, sest linnas olles tabab teda Lovecrafti lugudele omane nakkav hullumeelsus. Detektiivina peab Charles selles ähvardavas keskkonnas leidma õuduse põhjused ning kõigest sellest eluga välja tulema.

Treileritest on alati raske välja lugeda, mida kujutab endast reaalne mängupilt, kuid õnneks pole Frogwares sellega kitsi olnud. Tegemist on kolmanda isiku vaates seiklusmänguga, kus tuleb lisaks detektiivitööle hoida koos oma mõistust ning põgeneda Eldritchi õuduste eest.

Lovecrafti teoste põhjal loodud mängudest on veel töös muuhulgas ka üksiksikuvaates Call of Cthulhu: The Official Video Game, mis alustab juba 30. oktoobril ning Marsil aset leidev Moons of Madness.

The Sinking City jõuab arvutile ning PlayStation 4 ja Xbox One’i peale tuleva aasta 21. märtsil.