fbpx

Mina, kui massirollikate „vana kala“, ei oodanud näha oma nooruspõlve parimat sõpra Perfect World Entertainmentit enam kunagi, veel enam tänavusel gamescomil. Messiala uudistades jõudsin kohta, kus lisaks peakohal ilutsevale tiitlile jooksis kõrval asuval massiivsel ekraanil üks vägagi huvitav, minu jaoks tundmatu mäng – Remnant: From the Ashes.

Järjekorras seistes ei osanud ma eriti midagi oodata, kuna tegemist on ikkagi üsna tundmatu mänguga, lisaks pole Perfect World varasemalt ühtegi tulistamismängu välja andnud. Peab aga tunnistama, et juba mängimisalale eelnenud ruumis, kus näidati lähemalt teose treilerit, tuli kerge tuhin peale.

Tegemist on kolmanda isiku vaates ellujäämisel põhineva tulistamismänguga, mis leiab aset postapokalüptilises maailmas ning kus mängija vastaseks on kurjast vaevatud juurikad.  Loomulikult on võimalik kaasata ka oma sõpru (kokku tervelt 3), aga kahjuks jäi see funktsioon demoversioonis nägemata. Nagu ellujäämismängule kohane, tuleb oma kõhtu täita kollidelt ja ülejäänud keskkonnast leiduvatest saadustest, kahjuks ei saanud ma teada kas, kuidas ja mida oma raskelt välja teenitud ressurssidega teha saab.

Remnant suutis üllatada väga ilusa ja sujuva graafika ja mängitavusega. Demos olid mängitavad kaks erinevat tegelasklassi, kellest mul õnnestus mängida ühte, milleks oli kütt (hunter). Mees kandis endaga kaasas jahipüssi, käsipüstolit ja lähikakluse jaoks ka mõõka.

Lisaks sellele oli tema kasutuses elusid taastav „kera“, tema spetsiaalseks võimeks oli aga endale kilbi andmine. Maagiline võime on vägagi sarnane koletiste kasutuses olevatele oskustele, mistõttu tundub, et tegemist on mingit sorti mutatsiooniga. Kahjuks oli kilp niivõrd lühikese kestvusega, et see oli praktiliselt kasutu. Demo kulmineerus suure puudraakoni tapmisega. Pean tunnistama, et esimesel korral pidin draakoni võimsale jõule alla vanduma, aga teist korda ei lasknud ma sel enam juhtuda.

Mängualalt lahkudes valdas mind väga positiivne emotsioon, vaid üks asi jäi mõistmatuks – millest selline mittemidagiütlev nimi? See on teose ainukeseks negatiivseks küljeks, mis lihtsalt ei anna mulle rahu!

Vaatamata sellele oli Remnant: From the Ashes minu jaoks messi suurim üllataja ja ühtlasi ka parim mäng. Hetkel on teose ilmumiskuupäevaks umbkaudne 2019. Kuna Perfect World on tuntud oma tasuta mängitavate massirollikate poolest, siis kas võiks lootma jääda, et ka Remnanti eest raha ei küsita?