fbpx

Furious Seas on piraadisimulaator, kus mängijast saab päris oma piraadilaeva kapten. Teos on hetkel saadaval Steami varajase ligipääsu programmi raames, mis tähendab, et tegemist ei ole veel mängu lõpliku versiooniga.

Graafika poolest on mäng virtuaalreaalsuse võimalusi arvestades täiesti aktsepteeritav. Mängu positiivse omadusena tuleb kindlasti mainida, et mängumehaanika ei nõua mängija teleporteerimist ega muud tobedat liigutamist – mängija seisab laeval ja liigutab seda. Arendajatele kümme punkti, et on suutnud merel kõikumist imiteeriva mängu puhul vältida iivelduse ja muude merehaigusele sarnaste sümptomite tekkimist. Kuigi noh, mida rohkem VR-is mängida, seda vähem on iiveldus ja muud sarnased sümptomid probleemiks!

Mängijal on võimalik heisata laeva purjed, need alla lasta, rooliratta abil laeva merel juhtida ning kummalgi pool käulal olevatest kahuritest vastaste laevu pommitada. Mängu keskmes ongi erinevate pahalaste aluste põhjalaskmine, üritades seejuures ise mitte vastaste kahurikuulidega pihta saada. Pahalasi tutvustatakse mängijale lühikese jutustuse abil.

Mängija laeva elusid märgib mängijast vasakul asetsev kuulike, mis iga kahuritabamuse peale tühjeneb. Kord õnnestus mul ka põhja minna. Ei olnud väga dramaatiline.

Praegu on Furious Seas mängus kolm levelit ning erinevad raskusastmed. Ei saa öelda, et erinevatel levelitel mängu kulg oluliselt muutunud oleks. Oma olemuselt on põhimõtteliselt tegemist lainepõhise (hah!) mänguga.

Üleüldiselt jättis Furious Seas mulle positiivse mulje ning kindlasti tuleb arvestada, et kuna mäng on alles Early Accessis, võib eeldada uute lugude ja levelite lisandumist. Furious Seas on hetkel saadaval Vive’i, Oculuse ja Windows Mixed Reality peaseadmetele. Mina mängisin mängu Vive’il ning ainus kriitika on puldi nuppude kasutamise valik, mis minu pisikeste käte jaoks oli omajagu ebaloomulik ning muutis üheaegselt kahuri hoidmise ja sellest tulistamise küllaltki keeruliseks.

Näeme seitsme maa ja mere taga, sest loodetavasti on Furious Seas lõplikus versioonis veelgi rohkem lugusid!