fbpx

Vaid nädal tagasi raporteerisime, kuidas (tänaseks endine) videomänguportaali IGN ajakirjanik Filip Miucin jäi vahele plagieerimisega. Nimelt oli mees otsustanud oma Dead Cells arvustuse tarbeks kopeerida väikese YouTube’i kanali Boomstick Gaming ülevaates kõlavat teksti.

Peale seda, kui Boomstick Gaming avaldas enda kanalil video, mis kandis pealkirja „IGN kopeeris mu Dead Cellsi arvustust: mida teha?“, otsustas IGN kõnealuse artikli oma lehelt maha võtta ning asus situatsiooni lähemalt uurima. Sisejuurdlus lõppes Filip Miucini vallandamisega. Võiks arvata, et sellega asi piirdus ning kõik osapooled saavad oma eluga ühel või teisel moel edasi minna? Vale – Miucin avaldas enda YouTube’i kanalil video (mis praeguseks hetkeks maha on võetud), milles ta tekkinud olukorda läbi enda vaatevinkli tutvustas.

Mehe sõnul polnud plagieerimine tahtlik ning lisas, et soovib Boomstick Gamingule tulevases elus ainult head. Samuti vabandas ta oma endiste kolleegide (aga mitte Boomstick Gamingu) ees ning lõpetas oma tiraadi torkega Kotaku sulesepa Jason Schreieri suunas, kuna viimane väitis enda artiklis, et Miucini FIFA 18 arvustus lõhnab samuti plagiaadi järele. Miucin eitas süüdistusi ning väitis, et Schreier ajab taga vaid klikke: „Jätkake otsimist Kotaku ning palun andke mulle ka teada, kui leiate midagi!“

Tõenäoliselt on tolle lause näol tegemist ühe suurima äpardusega Miucini elus, sest see üleolev väljakutse võeti interneti poolt kiirelt vastu – peagi ilmus resetERA foorumisse pikk ja mahukas teema kõikidest videotest ja artiklitest, mille sisu Miucin aastate jooksul enda loomingu pähe müüa on üritanud. Nimekirjast võib leida Polygoni Bayonetta arvustuse, ühe NeoGAFi postituse JoyConi teemal, erinevaid Wikipedia artikleid ning – kõige iroonilisema kirsina tordil – IGNi enda Octopatch Traveleri ülevaate. Jah, Miucini pikad näpud hakkasid ka tema enda koduseinte vahel sügelema…

IGNi toimetuse juht Justin Davis andis Twitteri vahendusel teada, et pidevalt kasvava tõendite hunniku valguses on otsustatud kõik Miucini kirjatükid veebilehelt eemaldada. Mõned neist võidakse tulevikus taastada, olulisema kajastuse taasloomine jääb aga teiste autorite ülesandeks. Videod ja jutusaated, millest Miucin osa võttis, jäävad puutumata. Küll aga ei kao tema endiste kolleegide nördimus ja viha, mida viimased ka Twitteri vahendusel väljendada on otsustanud.

Filip Miucini patoloogilised pahed ei piirdu ainult mänguarvustuste mahaviksimisega – isegi tema LinkedIn profiililt leitav CV sisaldab teksti, mis pärineb teise portaali šabloonilt.

Vasakul Miucini LinkedIn, paremal Society for Human Resource Management trafarett

Allikas: Kotaku