fbpx

Pühapäeval USA-s Florida osariigis Jacksonville’is toimunud Madden NFL 19 võistlusel leidis aset tulistamine, mis päädis 3 hukkunu ja 11 vigastatuga. Hukkunute seas on ka tulistaja, kes võttis endalt elu.

Madden NFL 19 turniiri otseülekanne vahetult enne tulistamise algust.

Jacksonville’is aset leidnud kahepäevane Madden NFL 19 turniir, millel osales koos vaatajate, mängijate ja kommentaatoritega umbes 150 inimest, oli kvalifikatsioon Las Vegases toimuvale finaalvõistlusele. Voogedastuskanalite kaudu üritust järginud fännid võisid märgata ka vägivallaakti algust, kuna kaamerasse jäi seik, mil ühe mängija rinnale ilmub lasersihiku punane täpp. Vahetult pärast seda ülekanne lõpetati.

Jacksonville’i šerifi Mike Williamsi sõnul oli tulistaja 24-aastane David Katz, kes EA Sportsi andmetel tuli eelmisel aastal toimunud Madden NFL 18 turniiri karikavõitjaks. Tema mängude kommentaatorid on Katzi kirjeldanud kui sõnaahtrat ja emotsioonitut noorukit, keda oli keeruline saada oma matšide kohta muljeid jagama.

Mees kasutas poolautomaatset käsirelva, et tappa kaks üritusel osalenud profimängurit ja lõpuks iseennast. Korrakaitsjatel ei ole veel õnnestunud Katzi motiive välja selgitada, kuid Williamsile teadaoleva info kohaselt ei tundnud ta ohvreid.

David Katz, kes 24-aastasena tappis pühapäeval kaks profimängurit ja seejärel iseenda.

Kuigi politsei ei ole veel hukkunute isikuid kinnitanud, on tänu sõprade ja perekonnaliikmete sotsiaalmeedia postitustele nende nimed teada. Katzi vägivallaakti tulemusel kaotasid elu kaks professionaalset Maddeni mängijat – 22-aastane Elijah Clayton ja 27-aastane Taylor Robertson, kes olid mängijaskonna seas tuntud pseudonüümidega „Trueboy“ ja „SpotMePlzzz“.

Lisaks kahele surmale põhjustas Katz üheksale inimesele kergemaid kuulihaavu ja kaks üritusel osalenut said kannatada sündmuskohalt põgenedes. Kõik vigastatud on stabiilses konditsioonis.

Seoses avalike tulistamiste suure hulgaga on tulirelvade levikule rangema kontrolli kehtestamise teema Ühendriikides taaskord päevakorda tõusnud. Relvade leviku vastane liikumine on jõudsalt hoogustunud pärast 14. veebruaril Parklandis toimunud koolitulistamist, milles hukkus 17 inimest. Lisaks, enne Katzi vägivallaakti toimus eelmine tulistamine Jacksonville’is alles möödunud reedel, mil ameerika jalgpalli matšil lasti maha üks ja vigastati kahte inimest.

Allikad: The New York Times, CBS News, news.com.auMetro