fbpx

2017. aasta 17. oktoobril saabus PlayStation 4 konsoolile üks legendaarsemaid võidusõidumänguseeriaid Gran Turismo, mis seekord kandis alapealkirja Sport. Lubatud sotsiaalne sõidukogemus sai varjutatud üksikmängu puudumise (mis hiljem küll lisati), serveriprobleemide ning kesise sõiduvahendite ja radade valikuga. Üks asi oli aga kindel – mäng ei pidavat saama omale mikromakseid. Ka selle väite tõesuses peame nüüdseks pettuma.

Põhjust mikromaksete sidumisest mänguga saab ilmselt otsida kesistest müüginumbritest. Gran Turismo Sport on küll seeria esimene mäng, mis rohkem kui 20-aastase ajaloo jooksul PlayStation 4 konsoolil ilmus, kuid seda on mänginud umbes 5 miljonit inimest. Maikuu seisuga oli mängu müüdud 3,3 miljonit koopiat, mis teeb sellest seeria eellugusid arvestamata kõige ebaedukama Gran Turismo mängu.  Võrdluseks on Wikipedia andmetel müüdud mängu Uncharted 4: A Thief’s End 8,7 miljonit eksemplari. Nüüd aga on võimalik 218 mängus olevat autot päris raha eest digitaalselt omada. Rahapatakaid või täpsemalt 1-3 dollari vahele jäävaid summasid ekraani vastu visates jäävad lahtilukustamata siiski sellised autod nagu Lamborghini Countach ja Jaguar XJ13.

Hetkel on suhtumine mängu uuendusse viinud mängijad kahte äärmusesse: ühed, kes taunivad lubaduste murdmist, teised jälle tervitavad võimalust kiirelt oma lemmikautode rooli istuda. Üks asi on aga selge – lubadusi ei tohiks murda, eriti neid, mis puudutavad vastuolulisi mängumehaanikaid.

Allikas: Kotaku