fbpx

Russian Subway Dogs on uus indie-mäng arendusstuudiolt Spooky Squid Games, kelle varasemasse repertuaari kuulub näiteks ka veidi suurem platvormer They Bleed Pixels.

Stuudio uus üllitis keskendub Moskva hulkuvatele koertele, kes püüavad metropoli metroos ellu jääda. Mängu põhimõte on lihtne – jääda ellu, süües toitu (umbes nagu päris elu). Söök võib aga olla väga erinev, alates shaurmast (mis on suhteliselt sarnane näiteks kohalikule kebabiwrapile) kuni lihapallideni. Vaenlasteks on teised koerad, kuid mängu edasistes tasemetes tulevad kohale ka kurikuulsad vene karud, et mängija burksi endale haarata.

Stilistiliselt on tegu tuttavliku, kuid samas ka teistsuguse teosega – kuigi stuudio mõlemad mängud on pikslistiilis tehtud, on They Bleed Pixels veidi tumedama atmosfääriga. Russian Subway Dogs on igas mõttes lõbus: nii muusika, stiil, värvid kui ka üldine toon on teosel heledad ja see on ainult positiivne. Muidugi tuleb seljuhul unustada asjaolu, et videomängu sündi inspirieerisid üksikud nälgivad koerad metroos…

https://twitter.com/i/status/1025808359717580800

Mehaaniliselt on Russian Subway Dogs lihtne. Peategelane (keda muide saab ka vahetada) peab hüppama, et püüda toitu ning saada kõht täis. Viinapudelitega saab toitu maitsvamaks teha, ent samas ka vaenlasi ja muid halbu tegelasi eemale peletada. Mõnes mõttes peitub lihtsuses ilu – sõltumata oma mängitavuse esmapilgulisele vähesusele on Russian Subway Dogs mitte ainult kaasahaarav ning naeratamapanev, vaid ka motiveeriv ja närvekõditav, seda eriti siis, kui taseme lõpuni on jäänud sekundid ning ekraanil toretseva kutsa kõht on ikka väga tühi.

On näha, et mänguarendajad on võtnud innustust ka internetimeemidest – üheks mängitavaks karakteriks on kuulus „This is Fine Dog“ KC Greeni koomiksist „Gunshow“.

Russian Subway Dogs on soetatav Steamis hinnaga 12,49€ (mis on artikli ilmumise hetkel allahinnatud 11,24€ peale).

Auh!