fbpx

15 hasartmängude reguleerijat Euroopast ja üks Ameerika Ühendriikidest on otsustanud koos töötades hinnata riske, mis kaasnevad videomängude ja hasartmängude vaheliste piiride hägustumisega.

Battlefield 1 versioon auhinnakastist kannab nime battlepack.

Tegu on 2018 Gambling Regulators European Forumilt (Hasartmängurluse reguleerijate Euroopa foorum) alguse saanud ettevõtmisega, mille eesmärk on kahetine. Esiteks tahetakse piirata litsentseerimata kolmandate osapoolte tegevust, mis toovad populaarsetesse videomängudesse sisse hasartmängu elemendid. Sellega peetakse silmas veebikeskkondasid nagu CS:GO Lounge, kus (kuni 2016. aastani, mil Valve selle tegevuse lõpetas) sai oma Counter Strike: Global Offensive’i tegelasele ja tema relvadele õnnemängu korras soetada kosmeetilisi elemente. Mitmed sarnased veebikeskkonnad tegutsevad siiski veel edasi ja komisjon loodab mängutööstuse esindajate koostöövalmidusele nendest lahti saamisel.

Komisjoni teine eesmärk on teha kindlaks, et videomängudes pakutav sisu – näiteks auhinnakastide näol – ei läheks vastuollu riiklike hasartmänguseadustega. See tähendab, et tulevikus asutakse Euroopas auhinnakastidele riiklikul tasandil suuremat tähelepanu pöörama. Algus on juba tehtud – eelmisel nädalal algatati Belgias kriminaaluurimine FIFA mikromaksete asjus.

FIFA on mikromaksete tõttu Belgias kriminaaluurimise all.

Hetkeseisuga kuuluvad komisjoni esindajad Austriast, Tšehhist, Prantsusmaalt, Mani saarelt, Gibraltarilt, Iirimaalt, Lätist, Maltalt, Madalmaadest, Norrast, Poolast, Portugalist, Hispaaniast ja Suurbritanniast. Ettevõtmisega liituvad ka USA saadikud Washington State Gambling Commissionist. Kuigi tegudeni ei ole veel jõutud, on Suurbritannia saadiku Neil McArthuri sõnul komisjoni eesmärk tagada laste ohutus internetis ning vanemate informeeritus videomängude sisust ja nendega kaasas käivatest potentsiaalsetest riskidest.

Allikas: Eurogamer