fbpx

ESMAMULJE: EnterVR

See on viimane VR-seade, millest ma gamescomi raames kirjutan, ausõna…

EnterVR on kogemus omaette ja kui see jõuab maailma mängutubadesse, siis ilmselt üks küllaltki kallis kogemus.

https://www.youtube.com/watch?v=Q_DZz2z02Uk

Kui me Andriga EnterVR-i alale jõudsime, jäi mulje, et minu sealolek on suurem vaatamisväärsus kui firma oma seade. Tuleb välja, et naised ei ole EnterVR-i põhiklientuur ning kohe hakati mulle näitama videot viimasest naisest, kes nende seadet proovis. Temaga tehtud videoklipp kogus Youtube’is populaarsust ja seda oli vaadatud mitusada tuhat korda. Minul nii hästi ei vedanud, aga võib-olla nii paremgi.

Arendajate esmase emotsiooni vaibudes lasti mul panna jalga kolm numbrit liiga suured (nad polnud naistele sobivamat suurust taibanud kaasa võtta), hästi libeda tallaga spetsiaalsed tossud ja pahkluu ümber Vive’i trackerid. Seejärel aitas üks härrastest mind suurele kausjale, samuti libeda pinnaga alusele ning kinnitas mu kuulivesti meenutava rippuva seadeldise sisse. Viimaks anti mulle kätte päris püssi kuju ja kaaluga relvamakett-pult ning pisteti Vive pähe. Siis läks andmiseks ning mul tuli kaitsta lennujaama terminali terroristide eest ja pahalased maha lasta.

Kui veel arusaadav polnud, siis EnterVR-i toode ei ole mitte mäng, vaid kogu see ühe koha peal kõndimist võimaldav riistapuu, mis mind ümbritses.

Minu jaoks oli libedate tossudega kausis kõndimine küllaltki lihtsasti omandatav. Simulatsiooni sees nägin oma keha ning liikumine toimus reaalse kiirusega ja meeldivalt sujuvalt. Mingit iiveldust ei tekkinud. Kuna olin seadme jaoks natuke väike, hõõrus vesti serv valusalt vastu kaela, aga EnterVR-i meeskond oli sellest puudusest teadlik ning nad lubasid sellega tulevikus tegeleda.

Plaanis on lisaks tulistamisele luua ka teisi simulatsioone, mida seadme abil tulevikus kogeda saab. Kuna toode on hiiglaslik ja maksab üüratud 10,000 eurot, on ilmselgelt tegemist pea eranditult mängutubadele suunatud ettevõtmisega.

Kuna realistlik relv-pult oli tõesti väga raske, ei jaksanud ma sellega kauem kui mõni minut sihtida ja simulatsioonis ringi joosta-liuelda. Hetk kui Vive’i peast võtsin oli minu jaoks ilmselt üks gamescomi veidramaid. Tagasi reaalsusesse jõudes avastasin, et lisaks Andrile filmib mind veel oma kakskümmend noormeest. Virtuaalset sensatsiooni minust igatahes ei saanud, aga EnterVR-i seadet soovitan proovida kõigil, kellel see võimalus tekib.