fbpx

Peagi ilmub videomängude karpidele uus tähis, mille eesmärk on informeerida tarbijaid mängusiseste ostude eest.

Mängude karpidele ilmub peagi uus silt, mis informeerib tarbijaid lisaostude võimalusest.

PEGI (Pan European Game Information) initsiatiivil saabuvad esimesed mängusiseseid oste markeeriva tähisega teosed poelettidele aasta lõpus. Uue sildi saavad kaasa kõik mängud, mis pakuvad võimalust päris raha eest virtuaalset kraami soetada. Kui digitaalsete teoste puhul on e-poodides lisaraha kulutamise võimalust markeeriv info juba ammu olemas, siis füüsiliste mängude puhul on tegu uue arenguga.

Ostjale võib siiski jääda arusaamatuks, mida uus mängusiseste ostude eest hoiatav silt täpselt markeerib, kuna selle alla langevad näiteks nii allalaetavad lisad kui ka kõiksugused mikromaksed. Uus märgis hakkab olema kohal kõikide mängude karpidel, mis võimaldavad ostjatel lisaraha eest midagi virtuaalset juurde soetada, olenemata lisamaterjali iseloomust ja sisust.

Fortnite Battle Royale pakub mängijatele võimaluse osta päris raha eest oma tegelasele kosmeetilisi uuendusi.

PEGI otsus tuua kasutusele lisaostude eest hoiatav märgis on tingitud muuseas Fortnite Battle Royale’i kosmeetiliste lisade röögatust populaarsusest, kuid ka näiteks Star Wars: Battlefront II mikromaksete fiaskost. Vanemad, kes sageli ei ole nende laste poolt mängitavate teoste sisudega tuttavad, ei ole teadlikud ka võimalusest nendes mängudes lisaraha kulutada. Uue markeeringu eesmärk on seega kliente ostetava toote iseloomust paremini informeerida.

Aasta lõpuks on lisaostude eest hoiatav silt kindlasti olemas juba mitmete tänavuste suurimate mängude, näiteks FIFA ja Call of Duty pakenditel.

Allikas: Eurogamer