fbpx

Oculus kuulutas välja uue VR-seadme

Oculus kuulutas välja uue eraldiseisva VR-seadme, mis ei vaja eraldi arvutit või mobiili. Nimeks on sel Oculus Quest ning ilmub see 2019. aasta kevadel 399$ suuruse hinnasildiga.

Hetkel on VR-seadmete suurimaks probleemiks nende kohmakus – kõik need juhtmed, mis jäävad peakatet pähe pannes reaalsusesse, samal ajal, kui mängija seikleb virtuaalreaalsuses, häirivad tõelist kogemust. Ärme üldse mainigi seda võimsat arvutit, mis seda kõike toetama peab, ja sensoreid, mille puhul näib ideaalse asukoha leidmine võimatu missioon. Lõpuks ajab see koguhinna nii kõrgeks, et virtuaalreaalsuse poole julgevad piiluda vaid tõelised asjaarmastajad, tavakasutaja peletatakse aga kaugele eemale. Oculus Quest lubab kõik eelpool nimetatud probleemid lahendada.

Oculus Quest hakkab kasutama sama optikat, mille leiame Oculus Go seest, kuid ekraani resolutsiooniks saab olema 1600×1440 silma kohta, samuti on parandatud helikvaliteeti. Hugo Barra, Oculus VR asepresident lubab, et Oculus Quest hakkab pakkuma Riftile sarnast mängukogemust ning platvormi tehakse märkimisväärseid investeeringuid.

Uue peakomplekti ilmumisega loetakse lõppenuks ka esimese generatsiooni Oculuse virtuaalreaalsusseadmete põlvkond.

Allikas: Polygon