fbpx

PlayStation Now on Sony vaste Xboxi Game Pass teenusele, mille raames maksab kasutaja kindla summa ning saab nautida laia valikuga mängukogu. Alguses oli tegemist vaid voogedastusel põhineva teenusega, mis tekitas palju probleeme, kuid nüüd on Sony alla andnud ning laseb PS Now tellijatel mõned mängud ka alla laadida.

Suurim probleem PS Now teenusega oli asjaolu, et inimesed said mängida vaid kiire ja stabiilse internetiühendusega. Situatsioon oli tunduvalt keerulisem nende kasutajate jaoks, kellel on mahupiirangud (nt. Ühendriikide elanikud) – niipea, kui internet korraks katkeb või keegi vaatab teises toas Netflixi, ei ole PS Now kuidagi nauditav. Seega oligi ainus asi, mis teeks teenuse konkurentsivõimeliseks, võimalus nautida neid mänge internetivabalt.

Lõpuks ometi pakub Sony just seda. Nüüd saab PS Now tellija laadida enda konsoolile PS2 ja PS4 mänge ning mitte muretseda internetiühenduse stabiilsuse üle. Korra nädalas peab siiski tõestama oma netiühenduse olemasolu, kuid kindlasti ei ole see võrreldav konstantsete sisendlatents- ja hakkimisprobleemidega, mida inimesed esialgse PS Now puhul kogesid. PS3 mängukollektsiooni nautimiseks on seda vaja siiski jätkuvalt taluda, sest kõik tolle konsooli teosed on mängitavad vaid läbi voogedastuse.

Pärast kõnealust muutust tundub PS Now veidi konkurentsivõimelisem, kuid Microsoft on oma pakkumistega märgatavalt agressiivsem, lisades Game Passi ka värskelt väljatulnud mänge, näiteks Sea of Thieves või Forza Horizon 4. PS Now pakub samas laiemat mängukogu PlayStationi(te) kultusteostest, näiteks Uncharted või God of War seeriad.

Loodame, et mõlema teenuse mängukogud ainult kasvavad!