fbpx

Electronic Arts andis teada, et kahe viimase aasta FIFA mängu kaanestaari Christiano Ronaldo vastu esitatud hagil seksuaalvägivalla kasutamise kohta hoitakse silm peal ja enne edasiste sammude astumist oodatakse juhtumis uusi arenguid.

Ronaldo seksuaalvägivalla juhtum sattus laiema tähelepanu alla möödunud nädalavahetusel, mil Saksa ajaleht Der Spiegel avaldas detaile 2009. aastast pärit kohtuliku kokkuleppe dokumendist, mis on sõlmitud Ronaldo ja anonüümse ameeriklanna vahel. Naine väidab, et jalgpallur ründas teda seksuaalselt Las Vegase hotellis 2009. aastal ja talle maksti juhtumi mahavaikimise eest 375 000 dollarit.

Nüüd on aga seni nimetuks jäänud naine juhtumist esmakordselt avalikult rääkima hakanud. Ronaldo väidetav ohver on Kathryn Mayorga, kes väidab, et andis temaga juhtunust päev pärast intsidendi aset leidmist teada Las Vegase politseile, kelle esindaja väitis hiljuti Ühendriikide meediakanalile USA Today, et juhtumi uurimine on taasavatud ja toona vägistamise tuvastamiseks kasutatud vahendid on jätkuvalt politsei valduses.

Ameeriklanna Kathryn Mayorga süüdistab Ronaldot tema seksuaalses väärkohtlemises.

Polygon uuris, kas ja kuidas muutub antud juhtumi valguses Electronic Artsi ja Ronaldo vaheline töösuhe. Vastuseks saadi, et EA on näinud jalgpalluri vastu esitatud süüdistusi ja hoiab olukorra arengul silma peal, kuna eeldatakse, et kõikide firmaga koostööd tegevate atleetide käitumine on vastavuses Electronic Artsi poolt propageeritud väärtustega.

EA Sports on ka varem jäänud sarnaste juhtumite tekkides äraootavale seisukohale. Näiteks 2009. aastal, mil tuli päevavalgele endise profigolfari Tiger Woodsi abielurikkumise skandaal, ei katkestanud EA mehega koostööd. Veel – pärast ameerika jalgpalluri Ray Rice’i vastu tõstatatud koduvägivalla süüdistuste avalikuks tulemist otsustas EA mehe virtuaalse teisiku lõpuks eemaldada vaid Madden NFL 15 Ultimate Team mängulaadist.

Lisaks sellele, et Christiano Ronaldo on kaks viimast aastat olnud FIFA mängude kaanestaar, on mehel oluline roll ka seeria tänavuse mängu narratiivses osas nimega The Journey: Champions. Ta on ka väga väärtuslik mängija Ultimate Team mängulaadis leiduvate ülirariteetsete Ones To Watch kaartide seas.