fbpx

Novembri esimesel nädalavahetusel toimub Tartus APT GameGenerator GameJam – mänguarenduse talgud, kus mitmeliikmelised meeskonnad valmistavad ühe nädalavahetuse jooksul prototüüp-tootena arvutimängu.

APT GameGenerator GameJam on üritus, mille peamine eesmärk on mänguarendajate võrgustiku arendamine ning ühisloomine. Ürituse käigus juhendatakse osalejaid erinevate valdkondade (programmeerimine, mängudisain, kunst, modelleerimine, meeskonnatöö) alal ja pakutakse professionaalset tagasisidet spetsialistidelt. Kirju koostisega meeskondade sünergia soodustab toodete ja ettevõtete teket.

Kuna sündmusel osalejatelt eelnevaid oskusi ei nõuta, on osalema oodatud kõik huvilised alates keskkooliõpilastest ja tudengitest kuni täiskasvanuteni muudelt elualadelt. Üritus on osalejatele tasuta. Kolm päeva kestva mängude loomise kiirkursuse juures on ka võistlusmoment. Valminud töödest valib žürii välja parimad, keda autasustatakse.

Peakorraldaja Marko Korbun: „Korraldame sarnaseid üritusi juba mõned aastad ning selle tulemusena on tekkinud mänguarenduse huvilistest üksteist toetav kogukond. Loodame lähiaastatel näha hobiarendajatest ettevõtjaid, sest eelkõige Soome kogemusele tuginedes on mängude tootmine kiiresti kasvav majandusharu.“

Sel korral toetab üritust ka IGDA Estonia (rahvusvahelise mänguarendajate ühenduse Eesti haru) ning Tartu Teaduspark, mistõttu on kolmel korral päevas korralik toitlustus ning võrreldes eelmiste game jamidega võrreldes oluliselt suurem auhinnafond.

Eestis korraldab kohtumist Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituut koostöös Tartu Kunstikooli 3D erialaga, mida ühendab ühine arvutimängude loomise huvilisi koondav organisatsioon APT Game Generator.

Üritusele saab end kirja panna 22. oktoobrist Facebooki lehel.