fbpx

Hiljuti ilmus Level1 veergudel arvustus oktoobri alguses ilmunud võidusõidumängule Forza Horizon 4. Artikli autor Tomas nimetas kõnealust teost parimaks avatud maailmaga võidusõidumänguks, mis kunagi tehtud.

Too artikkel jõudis omadega ka Õhtulehe veebilehele, kus tõstatasime juba eos pealkirjas küsimuse „Forza Horizon 4 – kas tõesti parim võidusõidumäng läbi ajaloo?“ Tolle kirjatüki alla ilmus aga kommentaar, mis arvustaja (artiklisisesele)  väitele vastu vaidles. Järgnevalt toome välja Õhtulehe lugeja kommentaari ning Tomase vastulause.

Õhtulehe kasutaja „Parim ? Ega ikka küll !“ ütles:

„Muidugi on igal oma arvamus ja kriteeriumid (mis on mängus oluline), kuid aastaid tagasi tehtud Test Drive Unlimited 2 on olnud üks huvitavamaid avatud maailmaga automänge, kus tegevus toimub Ibiza ja Hawaii saartel, kusjuures mängus olev teedevõrk on suuremalt jaolt ka tegelikult olemas. Mängu stsenaarium on küll rohkem maitse asi, kuid seal võib ka niisama sightseeing‘ut teha, kui võidusõit ei paku huvi.“

Arvustuse autor Tomas arvas:

Test Drive Unlimited 2 oleks üks ideaalseim mäng üldse, kui selle füüsika ja juhitavus vähegi kriitikat kannataks. Aga point iseenesest väga õige ja seni üks mu lemmik automäng eales. Nad rikkusid selle oma tsikli ja kasinoo lisadega ära – mootorrataste füüsika oli veel hullem ja ebareaalsem kui autode oma. Samuti keskendus see liiga palju ostetud kodude padjavärvidesse ja autode ehitamine oli põhimõtteliselt puudulik. Ei ole saladus, et Forza Horizon 4 kindlasti mõne idee sealt saanud (nt. majade ostmine ja karakteri riietamine), kuid teostuslikult on tehtud seda tunduvalt paremini. TDU mõlemad osad olid head oma aja kohta, aga kvaliteeti ja teostust arvesse võttes on FH4 ikka valgusaastad ees sellest, mis siis tehti.

Mis veel keskkonda puutub… TDU Hawai saar(ed) olid kohutavalt üksluised, kuid see on pigem eelneva generatsiooni konsoolide võimekuse puudujääk kui arendaja oma.“