fbpx

Mitte ükski spordiala pole läbinisti patust puhas – füüsilistel aladel kasutatakse enda tulemuse parandamiseks dopingut, e-sportlased üritavad aga vahel tehniliste abivahenditega mäele jõuda. Kuritegu ei jää karistuseta ning vahelejäämine võib piinlikuks osutuda.

Täpselt sedasama saaks öelda ka OpTic India mängija Nikhil „Forsaken“ Kumawati kohta, kes Shangais aset leidval Extremeland Zowie Asia Counter-Strike: Global Offensive turniiril häkkimisega häbiväärselt vahele jäi. Peale seda, kui Forsaken enda kahtlase mänguga kohtunikele silma jäi, mindi tema arvutit uurima. Sellele järgnes kentsakas moment, kui ametnikud pidid väejõuga küberatleeti takistama, sest too üritas nende silme all enda tegevuse jälgi kustutada. Kõik see jäädvustati ka videosse:

Uurimisel selgus, et Forsaken kasutas aimbot-programmi, see aga tõi endaga kaasa drastilised tagajärjed. Mitte ainult ei visatud noor atleet OpTic Inida ridadest välja, vaid hiljem otsustas OpTic Gaming oma Indias baseeruva haru üleüldsegi elimineerida. Tagatipuks on õhku kerkinud küsimus, kas Forsakeni tegevus peaks talle kaasa tooma eluaegse võistluskeelu.

On ülimalt tõenäoline, et nõnda ka juhtub, sest tegemist pole puhta poisiga – Forsaken sai mullu kaheaastase võistluskeelu ESL turniiridelt VAC (Valve Anti-Cheat) bänni tõttu. Hiljem lühendati karistust kuue kuu peale.

Allikas: Eurogamer