fbpx

MängudeÖÖ: PÄEV loenguprogramm keskendub enesearendamisele ja kasulikele näpunäidetele. Soovid teada, kuidas ise ägedat arvutit kokku panna, kuidas saada häkkeriks või kus Eestis mänguarendajaks õppida? Astu loengusaalist läbi, sest seal leiame vastused kõigile nendele küsimustele!

Kuidas ehitada mänguriarvutit?
13:30 – 15:00

Kuidas ehitada üht võimsat mänguriarvutit? Videod ja õpetused YouTube’is nagu midagi näitavad, kuid ei vasta kõikidele küsimustele ning päris oma arvuti ehitamine võib osutuda oodatust keerukamaks. Hädast aitab välja Arvutitark, kes paneb kõigi soovijate ees kokku ühe eriti võimsa masina. Täpselt seletatakse lahti, millised osad üksteisega kokku sobivad, mida riistvara valikul ja ühendamisel tähele panna ning kuidas kõik see lõpuks tööle hakkab. Ehk jõutakse isegi ülekiirendamiseni! Tule kohale ja löö kõik oma arvutiehitusega seotud küsimused letti.

Zone.ee: kuidas kasvada häkkeriks?
15:15 – 16:15

Mis oleks, kui prooviks arvutimängude kõrvalt veidi ka koodiga jõudu katsuda? Internetist leiab hulgaliselt capture the flag ülesandeid, mille puhul tuleb oma teadmisi ja süsteemi võimalikke nõrkusi ära kasutades arvutist või võrgust leida üles sinna jäetud „lipp“. IT-spetsialist Peeter Marvet tutvustab loengus seda protsessi lähemalt ning pärast tema etteastet on huviliste päralt kolm töökohta, kus saab kuuldut oma nahal ja vajadusel koos juhendamisega järgi proovida.

Kuidas saada Eestis mängutegijaks?
16:30 – 18:00

Kui sul on huvi töötada mänguarendajana, kuid sa ei tea, kust alustada, siis see loeng on sulle. Mitmed Eesti kõrgkoolid pakuvad mängude arendamisega seotud programme, mis aitavad jala tööstuse ukse vahele saada. Videomängudega seotud õpivõimalusi Eestis tutvustavad Tartu Kunstikool algusega kell 16:30, EBS algusega kell 16:45 ja Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, mis alustab kell 17:00.