fbpx

Me kõik teame, et Microsoft Store on kohutavalt halb ning ainsad mängud, mis seda peavalu põhjustavat vaeva väärt, on Forza Horizon 3 ja 4. Tundub, et ka Microsoft teab seda, mistõttu on Xboxi pealik Phil Spencer andnud lubaduse kompanii virtuaalse poe korda teha.

Irooniline on aga asjaolu, et seda sai lubatud ka eelmisel korral, kui Microsoft Store mitmeid aastaid tagasi lansseeriti . Tegu pidi olema vastumürgiga Steamile, kuna Valve’i mängupood on aastatega muutunud aina keerulisemaks. Kahjuks kaasnes Microsoft Store’i avalikustamisega aga hoopiski pettumus, kuna teenus töötas suure vaevaga, ligipääs mängude failideni oli piiratud (millega kaasnes omaette probleeme) ning mõnedel kasutajatel keeldusid digitaalsed teosed isegi jooksmast. Tänaseks on olukord küll paremaks läinud, kuid kindlasti ei ole Microsofti poe kasutusmugavus võrreldavgi Valve’i Steami, CD Projekti GOG Galaxy või isegi Ubisofti Uplayga.

Hiljuti toimunud XO18 messil kinnitas kõike eelnevat Microsoft Xboxi tegevjuht Phil Spencer isiklikult. Spenceri sõnul teab Xboxi meeskond väga hästi, et mängurite jaoks on Microsofti pood jube tüütu, mistõttu võtab ta enda peale liidri rolli, et pood korda teha.

Phil, PC mängurid mäletavad väga hästi, kuidas sa ajasid sama juttu ka viimati! Ainus viis, kuidas Microsoft saaks Steamiga konkureerida, on lihtsustada süsteemi kasutamist. Mida vähem kasutuid funktsioone, digitaalseid piiranguid ja muid kaitsekihte poes on, seda mugavam, kiirem ja sujuvam on teenuse kasutuskogemus. Steam on sellest mentaliteedist veidi maha jäänud – vaieldamatult parim digitaalne mängupood on hetkel GOG Galaxy, mis vastab kõigile ülalmainitud nõuetele.

Meile lubati, et tulemust näeme ilmselt järgmisel aastal, Kas Phil suudab seekord oma lubadustest kinni pidada? 2019 näitab.

Allikas: Techspot