fbpx

Carmageddon – see vägivaldne automäng aastast 1997, mida kõik lapsed armastasid ja lapsevanemad vihkasid – on oma pikast ajaloost hoolimata olnud keerulisel sõiduteel, eriti viimastel aastatel. Nüüd omandab seeria juhtimisõigused Stainless Gamesi käest THQ Nordic.

Carmageddoni arenduse taga on algusest peale olnud Stainless Games (ainsaks erinevuseks aastal 2000. ilmunud Carmageddon: Total Destruction Racing 2000, mida arendas Torus Games). Viimane antud seeria mäng, pealkirjaga Carmageddon: Max Damage, ilmus 2016. aastal ning selle ühisrahastusest tuule tiibadesse saamisest hoolimata oli vastukaja pigem negatiivne, omades uudise kirjutamise hetkeks Metacritic skoori 51%. Sellest tulenevalt tundub arendusstuudio vahetus pika ajalooga mänguseeria elushoidmiseks mõistlikuna.

Uueks arendajaks saav THQ Nordic on viimastel aastatel omandanud mitmeid stuudioid ning kaubamärke. Neist märkimisväärseim on ilmselt veebruaris üle võetud Koch Media, kelle all tegutsev Deep Silver omab õiguseid seeriatele nagu Saints Row ja Metro. Lisaks neile on THQ Nordicu katuse all ka näiteks ReCore, Alone in the Dark seeria, Wreckfesti loonud Bugbear Entertainment ning Goat Simulatori üllitanud Coffee Stain.

Pole täpselt teada, mida THQ Nordic Carmageddoni mänguseeriaga tegema hakkab ning kuhu suunas rool pöörab, kuid vaadates ettevõte senist käiku võib arvata, et neil on tõsi taga toomaks legendaarne videomäng unustusehõlma vajumise ohust välja.

Allikas: PC Gamer