fbpx

Fortnite pakub meile suurel hulgal erinevaid tantsuliigutusi, millest osad on tuttavad nii teleekraanidelt kui ka sotsiaalmeedia keskkondadest. Paraku ei ole toimunud läbirääkimisi Epic Gamesi ja tantsuloojate vahel, mis justkui viitab avalikule vargusele. Igatahes on taoline käitumine osade tantsude autorid vihale ajanud.

Alfonso Ribeiro, kes mängis koos Will Smithiga komöödiaseriaalis „The Fresh Prince of Bel-Air“ Carltoni nimelist karakterit, on otsustanud viia mängufirma kohtusse. Põhjuseks on tema tantsuliigutuste kopeerimine ilma autori nõusolekuta. Mehe raevust ei jää puutumata ka 2K Games, kes on samuti Alfonso puusanõksu matkinud.

Sama lükke on teinud Instagrami sensatsioon Russell „The Backpack Kid“ Horning ning räppar 2 Milly, kes samuti soovivad saada osa Fortnite’i suurest rahapajast. Varasemalt on Russell maininud, et ta oli elevil, kuna tema tantsuliigutused mängu lisati ning et tal on valmimas uus tants, mis loodetavasti samuti Fortnite’is koha leiab. Tundub, et raha maitse muudab inimesed kergelt silmakirjalikeks. Mehi on asunud kaitsma Pierce Bainbridge Beck Price & Hecht LLP nimeline advokaadibüroo.

Intellektuaalomandi õigusseaduse aluses on võimalik patenteerida tantsu, kuid mitte ühte tantsuliigutust. See tähendab, et tegemist peab olema unikaalselt koordineeritud liigutuste ning järjestatusega. Hetkel on kõik trumbid Epic Gamesi kätes juhul kui puusanõksutajad ei loo enda liigutustest täisväärtuslikku tantsu.

Allikas: Kotaku