fbpx

Auhinnakastid on olnud juba aastaid teema, mis tekitab paljudes pahameelt ning mille üle käivad tulised vaidlused. Kas liigitada neid hasartmängu alla või mitte?

Siiani on nende keelustamine või lubamine olnud üsnagi hall ala, kuid nüüd on lootus, et USA Föderaalne Kaubanduskomisjoni (FTC) abiga leitakse lõpuks kõigele sellele vastus.

27. novembril Ameerika Ühendriikides toimunud istungil palus senaator Maggie Hassan uuesti uurimise alla võtta auhinnakastid, kuna jätkuvalt on ebaselge, milliste seaduste alusel neid käsitleda tuleks. Ta lähtus Ühendkuningriigi hasartmängukomisjoni raportist, milles leiti, et kõnealused kastid võivad mõjutada alaealiste hasartmängu kasvu, kuid kahjuks pole aruande ebaselguse tõttu võimalik seda sajaprotsendiliselt kinnitada.

Oma kõnes tõi välja Hassan ka fakti, et antud teema on väga laiahaardeline, kuna lisaks keskpärastele telefonimängudele kaasavad mikromakseid ka suure eelarvega videomängud ning lapsed võivad olla eriti vastuvõtlikud selliste ostude tegemisel. Lisaks tõi ta välja, et praeguste prognooside kohaselt võib aastaks 2022 auhinnakastide tööstuse väärtus kerkida ligi 50 miljardi dollarini.

Seetõttu paluski senaator antud probleemile lahenduse leidmiseks abi Föderaalselt Kaubanduskomisjonilt, mille peale vastas FTC esimees Joseph Simmons talle tuimalt, kuid enesekindlalt: „Jah”. Loodetavasti kuuleme veel lähiajal, millised on otsused auhinnakirstude osas ning kas neid saab lõpuks käsitleda kui hasartmängu ühte osa.

Allikas: PC Gamer