fbpx

Kui Tomas jagas meiega oma kogemusi Forza Horizon 4 seltsis, ei raisanud ta aega, vaid alustas arvustust lausega: „Teeme koheselt selgeks – Forza Horizon 4 on parim avatud maailmaga võidusõidumäng, mis kunagi tehtud!“

Ausalt öeldes ei ole raske mõista, miks ja kuidas eelnevate sõnade jada tema klaviatuurilt arvutiekraanile jõudsid. Pakub ju Xboxi üks tähtsamatest seeriatest enneolematult palju sisu, pakkudes samal ajal ääretult suures koguses nii silmale kui kõrvale. Horizon sarja neljas osa ei lepi vaid sellega, et loob ühe suure, ilusa kaardi, vaid pakub ka vaheldust – esmakordselt mängu jõudvad vahetuvad aastaajad ei muuda maailma ainult visuaalselt! Nimelt muutub autode juhitavus, liginedes realismile, ent säilitades arkaadiliku lusti, mille poolest Horizon oma vanemast vennast (Forza Motorsport seeria) erineb.

Jah, lugu kui selline on jätkuvalt totter ning kuidas festival, mille iga osaleja sõidab kui liiklusmaniakk ikka veel eksisteerib, on absoluutne müsteerium. Sellest veidrusest hoolimata on Forza Horizon 4 täis avastamislusti, silmailu, mõnusat muusikat ja suurepärast helidisaini ning – mis kõige tähtsam – seda head tunnet, mis tekib siis, kui mängija lumisel kruusateel oma koguka ralliautoga külg ees kurvi läheb ning kraavi sõitmise asemel sujuva liigutusega auto nina otseks suunab, et seejärel järgmine kurv ette võtta!

https://youtu.be/zJ477xAIlgU