fbpx

Igal pool maailmas kutsuvad internetti ühendatud ja seeläbi häkitud printerid üles tellima PewDiePie YouTube’i kanalit. Tegevuse taga on TheHackerGiraffe nimeline häkker, kes soovib läbi sellise kahjutu tegevuse pöörata suuremat tähelepanu turvalisusele.

Väidetavalt edastati pea 50 000 printerile käsk trükkida dokument, mis palub eemaldada YouTube’i tellimuste seast T-Series nimeline kanal, mis on tellijate arvuga tugevalt astumas kandadele pikalt populaarseima tiitlit hoidvale PewDiePiele. Boonuspunkte lubatakse jagada, kui tellitakse Dolan Dark ja grandayy kanalid, samuti võiks dabida nagu Wiz Khalifa, kustutada ära TikTok ning tuletatakse meelde, et me kõik sureme ära.

Kogu tegevuse taga olev häkker põhjendab oma tegevust sooviga, et inimesed mõistaksid, kui lihtne on nende võrgus olevate printerite üle kontroll saavutada ning seeläbi väga suurt kahju teha. Kõige hirmutavam kogu veidi humoorika loo juures on asjaolu, et TheHackerGiraffe, kes pole varem isegi mõelnud printerite häkkimise peale, sai kogu tegevuse selgeks vähem kui 30 minutiga.

Lõpuks jääb aga küsimus – kui järjest enam meie igapäevastest olmetehnikast, alates lambipirnist lõpetades pesumasinaga, soovivad ühenduda internetti, kas see teeb meie elu paremaks või hoopis vastupidi?

Allikas: The Verge