fbpx

Pean ausalt tunnistama, et 2019. aasta videomängude nimekirjas on üsna vähe mänge, mis tekitaksid minus mingit sorti elevust või suurt ootust. Nimistut lapates leidsin vaid ühe käe sõrmedele mahtuva koguse teoseid, mida proovida sooviksin. Eelnev aasta oli mängude osas piisavalt sisutihe ning ma otsustasin, et kõigepealt võiks vanad otsad kokku tõmmata ja siis alles uute teoste kallale asuda.

Ilma pikema jututa – siin on mängude nimekiri, mis minu silmis väärivad 2019. aastal proovimist.

Resident Evil 2

Ütlen kohe ausalt, et zombimängud pole päris minu teetass, seda ilmselt seetõttu, et antud žanr on nii ära leierdatud. Millegi pärast on Resident Evil neist siiski ainus, mis mind mingitki moodi on kõnetanud. Esimesed osad on mul küll pooleli jäänud, kuna kaameranurk ja liikumine ei ole tänapäeval kohe kuidagi enam nauditavad ja lapsepõlves ma neid mängida ei saanud. Nostalgia eest punkte seega jagada ei saa. Sellegi poolest näeb teise osa uusversioon välja väga äge ning tahaksin anda sellele uue võimaluse ootuses, et Resident Evil mulle rohkem meeldima hakkaks.

Ace Combat 7: Skies Unknown

Mis puudutab nüüd taevas kõmmutamist, on Ace Combat kindlasti üks parimaid näiteid, kuidas üks TUUS lennukimäng peaks välja nägema. Olgugi, et seerial on olnud ka mõned ebaõnnestumised, ei kõiguta see kuidagi minu soovi seitsmendat osa mängida.

Yoshi’s Crafted World

Vahelduseks tulistamismängudele tahaks midagi, mis ei oleks vägivaldne, vaid armas ja tore. Seetõttu on Nintendo poolt pakutavad mängud alati minu nimekirjas olemas, kuid esireas ei ole mitte Mario, vaid armsa dinosauruse Yoshi mängud. Juba eelmise aasta nimekirjas oli Yoshi’s Crafted World minu oodatuimate mängude nimistus ning on siin ka sel korral. Teades, kuidas tänapäeva mängude väljastamiskuupäevi edasi lükatakse, pean vaid lootma, et kõnealune teos märtsis ilmub.

Sekiro: Shadows Die Twice

Järjekordne soulsilik teos, mida mängides saan aru, et ma ei ole ju nendes mängudes hea, kuid kogu olustik on siiski nii äge, et alustan uuesti ja uuesti, lootuses jõuda seekord kaugemale. Seega soovin ma ka Sekiro: Shadows Die Twice’i ära proovida. Ehk sel korral saadab mind suurem edu, kui kõikidel eelnevatel kordadel.