fbpx

Videomängude hasartkastid on pikalt poleemikat ning pahameelt tekitanud, samas olles arendajatele järjest suuremaks sissetulekuallikaks. Lõke lahvatas kõige suurema leegiga põlema aga peale Star Wars Battlefront II ilmumist. Nüüd ollakse jõutud esimeste lahendusteni – EA lõpetab Belgias FIFA punktide müügi (seda jaanuari lõpu seisuga).

Muudatustest hoolimata jääb mängijatele võimalus kasutada nii punkte kui ka mängusisest vahetusturgu, kõik senised FIFA punktid jäävad samuti muutmata kujul mängu edasi. Uusi punkte, mida kasutatakse FIFA Ultimate Team pakkide ostmiseks, enam raha eest hankida ei saa. Alles jääb võimalus punktide eest soetatavat sisu mängides lahti lukustada.

2018. aastal võeti Belgias uurimise alla küsimus, kas auhinnakastid on hasartmäng või mitte. Juurdluse tulemusena jõuti seisukohale, et raha ja sõltuvuse kooslus ning seeläbi ka auhinnakastid kuuluvad tõesti hasartmängude alla. Oma arvamust avaldas ka Belgia justiitsminister Koen Geens, kelle hinnangul on videomängude segamine hasartmängudega halb mõju noortele ja nende vaimsele tervisele.

Möödunud aasta juulis lõpetas Valve Belgias CS:GO hasartkastide pakkumise, augustis tegi sama Blizzard oma mängudega Overwatch ja Heroes of the Storm.

Mõneti drastilistest sammudest hoolimata toetab EA oma endist ärimudelit ning arvab, et Belgia võimude poolt tõlgendatud seadused on väärad.  Samuti lubatakse hasartkastidele lisada tõenäosusprotsendid, et tagada läbipaistvus ja võimalus mängijatel teha teadvustatud valikuid.

Allikas: PC Gamer

Tulesid aitab põlemas hoida PUNKTID.EE