fbpx

Ütlen ausalt, et pole selle aasta tippteoseid väga mänginud, kuna mul on niigi pikk nimekiri teostest, mis läbitegemist ootavad. Samuti puudub mul uusim konsool, et kogeda eksklusiive nagu Red Dead, God of War ja Spider-Man. See-eest jõudsid minuni vähemalt neli eelmisel aastal ilmunud teost, mille kohta saan oma arvamust jagada. Jee. Enne seda aga paar, mis jäävad ühel või teisel põhjusel nimekirjast välja.

Tiitel „Teos, mis oleks mul kindlasti nimekirjas, kui ma oleks jõudnud seda mängida“ napsab endale Darksiders III! Pole ka imestada, kui vaadata, kui palju seda kajastasin. Ma aga alahindasin eelmiste osade kestvust ning kustutasin kogemata oma teise mängu salvestuse poole pealt ära…

„Teos, mida sain kogeda alles sellel aastal tänu arvutiversiooni ilmumisele“ läheb Crash N. Sane Trilogyle! Crash Bandicoot oli ikkagi mu lapsepõlve mängukangelane, kellega üles kasvasin. Loomulikult ootasin antud kogumiku ületulekut arvutile ning pole pettunud. See on hea viis, kuidas uus arvutipõhine põlvkond saab nautida minu nooruse klassikuid.

Nüüd on aga aeg päris nimekirja kallale asuda.

4. My Hero One’s Justice

Mulle meeldib „My Hero Academia“. Mulle meeldib sõpradele molli andmine (virtuaalselt, loomulikult). Mis saaks parem olla kui nende kahe asja kombineerimine? My Hero One’s Justice on animekaklusmäng, mis töötab umbes samadel printsiipidel nagu Bandai Namco teada-tuntud Naruto Ultimate Ninja Storm sari. Kolm tegelast, üks on põhiplaanil ning kaks on abilisteks, ühe nupu kombinatsioonid ning uhked superliigutused. Kuigi tavaliselt kaldun žanri taolistest esindajatest mööda, suutis kõnealune teos mind ikkagi niivõrd kaasa haarata, et selle isegi eeltellisin. Tegelased sarjast, mida armastan ning piisavalt huvitav ja lõbus mängitavus kindlustavad koha minu aasta parimate hulgas.

3. Soulcalibur VI

Pole üllatus, et mulle meeldivad kaklusmängud. Olen seda fakti maininud lausa kahes artiklis. Mul oli au nimetatud mängu ka Level1 veergudel arvustada ja pean ütlema, et peale veidi pettumust valmistavat viiendat osa, suutis SoulCalibur VI fännid tagasi oma rüppe tuua. Kohal on klassikalised tegelased, mängitavus on rafineeritum ning valemile lisatud mängumehhaanikad on muutnud teost piisavalt, et see oleks huvitav nii vanadele proffidele kui uutele tulijatele. Kes saaks ka unustada kõigi lemmiklaadi – oma enda 100% originaalse tegelase loomist. Ning mõned inimesed on väga, väga loovad…

2. Dead Cells

Ma mängin suht tihti indie-mänge, kuna nendel on kindel sarm. Isegi mu esimene artikkel oli tolle klassifikatsiooni alla kuuluva teose kohta. Kuid üks, mille kohta suhteliselt tihti kuulsin (ja ka lugesin) oli Dead Cells. Mulle väga, väga meeldis mitu aastat tagasi välja tulnud Rogue Legacy ning kui kuulsin sarnasest teosest, teadsin, et millalgi pean sellele võimaluse andma. Tuli suvi, millega kaasneb alati Steami suur allahindlus, ning nii leidiski Dead Cells koha mu virtuaalsel riiulil. Aega käsi külge panna polnud aga kuni hiljutiseni, seda tänu eelmainitud reservile.

Steami kohaselt pole ma selle alla just palju tunde pannud ning sellel on ka põhjus. Olen enamasti mänginud oma mälupulga peal olevat 100% legaalset versiooni. Kui kodust eemal olles on igav, panen mängu sealt tööle ja matan ikka päääris palju aega maha. Dead Cellsil on imeline välimus ja mängitavus ning seda tasub kindlasti proovida.

1. UNDER NIGHT IN-BIRTH Exe:Late[st]

Kõige kohmakama nimega mängu tiitli pälvinud teos suutis mind veenda naasma kaklusmängude kommuuni. Peale mitte just parimat kogemust Street Fighteri sarja viienda osaga, kadusid tolle žanri esindajad mõneks ajaks minu radarilt. Kui ma aga esimest korda seda French Breadi teost proovisin, meenus mulle, miks selliseid mänge armastan. Under Night on hea visuaaliga, imelise muusikaga ning on piisavalt hästi hoomatav nii žanri veteranidele kui ka uustulnukatele. Teose kombosüsteem on kergesti õpitav, kuna mängija saab päris lihtsalt luua väikeseid ja kiireid kombinatsioone, mida saab vajadusel tänu GRD mehhaanikale edasi arendada. Teos on nüüd ka Steamis saadaval, nii et pole põhjust seda mitte proovida!

2018 oli väga hea videomänguaasta, kuid uus tõotab olla veel parem. Loodan, et saan sel korral värskete teostega rohkem kursis olla.