fbpx

Sandra TOP 3 mängu aastal 2018

Ma kirjutasin mullu, et mänge on palju ja aega vähe. Ausalt, asi on ainult hullemaks läinud! Küll aga õnnestus mul 2018. aastal töö kõrvalt proovida paljusid, paljusid VR-mänge. Samuti juhtus kuidagi nii, et mängisin 2018. aastal valdavalt tulistamismänge. Minu TOP 3 on saanud mõjutusi mõlemast eelolevast asjaolust – nimekirjas on kaks VR-mängu… ja mitte ühtegi tulistamismängu.

3. FAR: Lone Sails

Kui Andri poleks mind augustis gamescomile kaasa võtnud, oleks FAR: Lone Sails väga tõenäoliselt minu radari alt läbi lennanud. FAR: Lone Sails – tuus mäng, mille tegijatega õnnestus mul ka veidi juttu vesta – jäi messil kõigi teiste mängude seast silma maheda, aga sünge visuaalse keelega. Nagu nimigi vihjab, tuleb mängus laeva meenutava sõiduvidinaga kaunil maastikul seilata ja mõistatusi lahendada. FAR: Lone Sails on täpselt selline mäng, mille ilmselt ühel hallil sügisõhtul tassi kakao kõrvale veelkord ette võtan. Lihtsalt, et krussis närve rahustada.

2. Moss

Asi, mis minu meelest praeguselt VR-maastikult peaaegu täielikult puudub, on üks äge seiklusmäng, mis jutustab ka haarava loo. Moss on üks väheseid teoseid, mis selle lünga täidab. Ma siiralt arvan, et virtuaalreaalsusel on meeletu potentsiaal olla vapustav meedium lugude vestmiseks. Loodetavasti jõuab 2019. aastal samale järeldusele ka suurem hulk arendajaid.

Moss võitis mu südame tegelikult ammu enne kui ma mängu proovida jõudsin – kammoon, loomulikult ma tahan väikese nunnu hiirekesega seiklema minna! Kui mul lõpuks õnnestuski Quilliga koos rännakule asuda, oli tunne nagu oleksin hüpanud lapsepõlve muinasjuturaamatusse. Kõikjal mängija ümber on kaunid detailid ja värvikad tegelased ning hunnik mõistatusi, mis teose lugu vähehaaval avavad. Hea mäng, mille seltsis põgeneda halli argipäeva eest kirevasse võlumaailma.

1. Beat Saber

Kui ma esimest korda Beat Saberist kuulsin ei arvanud, et see mulle väga meeldida võiks. Ma poleks saanud ka parima tahtmise juures rohkem valesti arvata! Vive’i seadsin kodus üles vist eelmise aasta juulis ning nüüdseks on Beat Saber mul Steamis enim mängitud mäng.

Kas ma näen seda mängides välja nagu higine sookoll, kes kärbseid eemale üritab ajada? Ilmselt küll. Aga see on totaalselt seda väärt! Mõtlesin isegi, et kui järgmine hooaeg ka Beat Saberi rahvusvaheline turniir toimub, lähen võtan osa. Jep, täpselt nii nohik ma olengi.

Ja kõik, kes väidavad, et Beat Saberis osav olemiseks peab hea muusikaline kuulmine olema, on lihtsalt halvad kaotajad. Mul on umbes nii hea kuulmine, nagu kari elevante oleks üle kõrvade jooksnud ja ma olen selles mängus üle keskmise hea. Seega, HMD pähe, tümm peale ja hakkab vehkima!