fbpx

Tauno TOP 6 mängu aastal 2018

Lõppenud aasta oli täis üllatusi nii videomängude maailmas kui ka mu enda eraelus, mis kohati võtab ohkama: sõbra poissmeesteõhtul silm vikerkaareks kukutud, lätlaste festivalil korgijoogiga mürgitatud ning suurel hulgal head muusikat nauditud.

Häid mänge ilmus palju, aga pahatihti oli ajaplaneerimine asi, mida kõige paremini teostada ei suutnud. Sellegi poolest panin kokku 6 parimat mängu, mida nautisin täiel rinnal… või siis karjusin monitori pihta, sõimates arendajaid.

Conan Exiles

Kohe kindlasti üks parimaid tissi-simulaatoreid, mis kunagi ilmunud. Tänu heale seltskonnale sai ka väärikas arv tunde mängu alla pandud, mida üksi mängides kindlasti juhtunud ei oleks. Kui meeldib ehitada, koletisi küttida ning metsa istutada, aga Minecraft on liiga kuubik, siis tasub kindlasti proovida.

Oxygen Not Included

Klei Entertainment on taaskord hakkama saanud ühe hämmastavalt ilusa teosega Don’t Starve’i ja Mark of Ninja kõrval. ONI on graafiliselt fantastiline ja mängitavuselt nii kuradima raske, et olin sunnitud pidevalt uut mängu alustama. Tegemist on kosmosekoloonia simulaatoriga, kus tuleb koloniste ning nende elu hallata – hankida vett, toitu, toota hapnikku ning kõige selle juures hoida neid õnnelikena. Kõlab kui raketiteadus, eks.

Two Point Hospital

Tahaks öelda, et see on „plahvatus minevikust“ või hoopis tulevikupomm mineviku haisuga. Selle mänguga meenub paljudele 1997. aastal ilmunud Theme Hospital, mis oli lihtsal lit! Mängija hallata on haigla ning kohustus ravida neid, kes vajavad abi. Mängus kohtab lambipäid, monokulme, neid pott-peas-vendi ja hulgal teisi veidrikke.

Frostpunk

Vulkaanipursete tagajärjel on tuhapilved peitnud päikese ning maad on katmas pakane. Mängija on inimkonna viimane lootus, kes peab ehitama üles linna ning hoidma ahju soojas. Rasked valikud vajavad langetamist, lapsed tuleb tööle rakendada ning vanurid mõrvata, et inimkonnal oleks ellujäämisvõimalus. Kahtlemata eelmise aasta parim strateegimäng!

Sea Of Thieves

Mäng, mis vajab meeskonda, sest üksik piraat on olla suhteliselt halb. Kui see aga õnnestub, järgneb ülesannete jagamine, väiksemate aluste uputamine ning lõputu aaretejaht. Sea Of Thievesil on olemas kõik eeldused, et olla suurepärane teos. Praegu on see super… aga veel mitte suurepärane.

Red Dead Redemption II

Arthur tegi eelmise aasta sõelapõhjaks ning vallutas ka minu südame. Rockstar on taaskord hakkama saanud meistriteosega, mida armastada ja vihata ning selle kuradi orava ma veel maha lasen, kellele 2 tundi jahti pidasin!!!