fbpx

Pikaajalise Sony konsoolide omanikuna olen alati oodanud päeva, kui ma ei pea eelmise generatsiooni mängude kogemiseks vanadelt masinatelt tolmu pealt pühkima. Näib, et minu palvetele on vastatud õhkõrna lootusega, et järgmine PlayStation lubab möödunud konsoolide teoseid jooksutada.

Nimelt jõudis avalikkuse ette Sony patenditaotlus, mille sisus viidatakse, et nende järgmine seade võib tulla tagasiühilduvuse toega. Dokumendi kohaselt hakkavad uue projekti kallal tööle praeguse PlayStation 4 juhtarhitekt Mark Cerny ja peaprogrammeerija Simon Pilgrim.

Lisaks sellele on patendis välja toodud protsess, mille kirjeldusest võib välja lugeda, et vanema generatsiooni (nii PS1, PS2, PS3 kui ka PS4) tarkvara töötab uuel riistvaral. Sõltumata sellest, et seadme protsessor on teise arhitektuuriga, saavutatakse tarkvara toimivus eelmise põlvkonna protsessoreid imiteerides.

Olgugi et patendis ei viidata otseselt PlayStation 5 tulekule, võib lootusrikkalt tuleviku poole vaadata küll. Arvestades, et nii PlayStation 4 kui ka 5 näivad omavat sarnast arhitektuuri, on üsna tõenäoline, et vähemalt praeguse generatsiooni mänge suudaks too uus seade mängida. Suured küsimärgid aga tekivad siis, kui anda sama ülesanne järjekorranumbrit 3 kandvale seadmele, kuna tolle protsessor oli PlayStationitest kõige keerulisema ehitusega.

Allikas: IGN