fbpx

Google’i uus platvorm Stadia hakkab mängukihina voogedastama pilti pea igale seadmele, millel Google Chrome’i kasutamise võimalus.

Telerid, mobiilid, süle- ja lauaarvutid hakkavad kuvama vähese tehnilise nõudlikkusega teoseid, mis muidu eeldavad võimsa raali või konsooli olemasolu. Kogu tehnilise lahenduse kõrval on aga huvitavam see, kuidas kõik koondub kokku YouTube’i platvormile ning milliseid võimalusi hakkab see andma mänguritele, striimeritele ja nende vaatajatele.

YouTube’i külge poogitakse liides nimega Crowd Play, mis võimaldab vaatajatel järjekorda võtta, et koos oma lemmikstriimeriga mängida. Arendajatele suunatud konverentsil GDC 2019 demonstreeris YouTube Gaming osakonna juht Ryan Wyatt, kuidas see kõik hakkab toimuma, seda läbi NBA 2K videomängu.

Näites on  YouTube’i kasutajaliidesesse lisatud võimaluse juures kuvatud ka aega, mil on võimalik mängima asuda, seda kas siis striimeriga koos või tema vastu. Kui  matš lõppeb, on kord uue vaataja käes.

Presentatsiooni käigus toodi lavale ka YouTube’i kanali Game Theorists looja Matthew Patrick, kes jagas oma arusaama ja nägemust sellest, kuidas uus teenus hakkab sisuloojatel ja nende fännidel uutmoodi ja lihtsamini suhelda lubama.