fbpx

The Prodigy on otseselt süüdi selles, et minus peitub elektroonilise muusika soolikas. Lugu „Smack My Bitch Up“ näitas mulle esmakordselt, kuidas muusikavideo võib üht väikest poissi mõjutada.

„Smack My Bitch Up“ muusikavideo on YouTube’i jaoks liialt krõbe. Küll on see leitav aga teistelt videoplatvormidelt!

Kui peale kooli telerist jooksvad noortesaated välja jätta, jõudis Inglismaalt pärit punt ka videomängudesse ning mida rohkem selle kohta uurida, seda enam hakkavad pinnale kerkima mälestused, mis olid ammu unustuse hõlma vajunud.

1996. aastal ilmunud Wipeout 2097 oli küll seeria teine mäng, aga esimene videomäng üldse, mille helirealt võis leida The Prodigy loomingut, täpsemini loo „Firestarter“ instrumentaalversiooni. Tegemist oli paljude mängurite jaoks esmakordse kohtumisega antud bändi ja nende loominguga. Mul on aga selgemalt meeles 2005. aastal ilmunud Need for Speed: Most Wanted ning seal taustaks kõlanud lugu „You’ll Be Under My Wheels“. Kas just selle loo tõttu, kuid esimene Most Wanted on minu jaoks vaieldamatult seeria parim mäng.

Veidi vähemtuntum on samasse kategooriasse langev 2007. aastal ilmunud Juiced 2: Hot Import Nights, mille helirealt kostub vastu Pendulumi nägemus The Prodigy loost „Voodoo People“. Antud versioon on aga niivõrd populaarne, et tihti peetakse seda just originaaliks ning isegi suurema pingutuse korral on raske meenutada, milline oli esialgne versioon. Õnneks internet aitab.

Need eelnevad lood andsid tugeva sidususe kihutamismängudega, sest 2007. aastal jõudis The Prodigy looming veel videomängudesse nagu Forza Motorsport 2 kui ka Project Gotham Racing 4. Neist viimases kasutatud pala „Shadow“ valiti koguni introlooks.

Järgnevatel aastatel jõudis bändi looming veelgi rohkematesse videomängudesse, neist peaasjalikult kihutamisžanri. Selles pole ka midagi imestada, sest nende looming tundus täpselt kui gaasipedaali põhja vajutamine ning seejärel Nitro-kraanide avamine. Samas olid nad esindatud ka DJ Hero 2-es, seda kahe looga. Viimaste aastate üks ehk meeldejäävaim moment tuli Ubisofti häkkimisüllitisest Watch Dogs 2, kus loo „The Day Is My Enemy“ saatel sai kontrollida tipptasemel relvastusega varustatud tank-ämblikku.

Ka Call of Duty seeria ei pääsenud „The Prodigy“ doosist. 2016. aastal ilmunud Infinite Warfare’i saateks kõlasid „Climbatize“ ja „Your Love“. Bändiliikme Maximi muusika saadab aga  Codemastersi poolt loodud autode lahingkihutamist Onrush, mille heliriba sisaldab lugusid „Baddest Breed“ ja „Revolution“.

Isegi, kui hiljutiste kurbade uudiste valguses ei peaks The Prodigy enam kunagi lavalaudadel üles astuma, jäävad meile mälestused ning muidugi need videomängud. Keith Flint, jään sind igatsema…