fbpx

Kasutusjuhendite tähtsus on aegade jooksul suurel määral kahanenud ning tänaseks on neist saanud pigem tüütu paberipahn. Veel mõned kümned aastad tagasi päris nii aga ei arvatud – kaasasolevast paberkandjast võis sõltuda lausa mängude läbi tegemine, seda vähemalt ühe teose puhul.

Antud teoseks on NES-i peal kuulsust kogunud Startropics. Teose paberkäsiraamatu vahel asetses kood, millest sõltus mängu lõpule viimine. Nimelt oli kood peidetud juhendi vahel olevasse kirja, mida tuli selle nägemiseks vette kasta – oli see kirjutatud ju nähtamatu tindiga.

Olgugi, et tänapäeval ei pea (ega saagi) enam midagi vette kastma, avastas üks Redditi kasutaja, et hiljuti Nintendo Switch Online teenuse kaudu taasavaldatud teos ei oma enam kõnealust käsiraamatut. Loo teeb omakorda kummaliseks asjaolu, et Startropics on mängitav ka läbi Wii U virtuaalkonsooli, mis omab täies mahus digitaliseeritud juhtlõnga.

Tegemist pole küll erilise tragöödiaga, kuna vajaliku numbrikombinatsiooni on võimalik leida vabalt internetist, jätab see õhku küsimuse – kas tegemist on Nintendo poolse lohakusega või eeldabki kompanii mängurite nutikust kood interneti avarustest ise üles otsida?

Allikas: Eurogamer

TULESID AITAB PÕLEMAS HOIDA PUNKTID.EE