fbpx

Nõmme Kalju, 2018. aasta A. Le Coq Premium Liiga meister, lõi oma e-spordi osakonna, et hakata võistlema virtuaalses jalgpallis. Jah, siinkohal peame silmas Level1 lemmikmänguseeriat FIFA.

Tuliuue võistkonna esimesed kaks liiget on ka MängudeÖÖl edukalt esinenud Henry William Heinola (mehe arvel on vähemalt 1 hõbedane ja 4 pronksist positsiooni) ning Marko-Alari Lont. Neist esimene hakkab mängima numbri 24 ning teine 11 all. Vastloodud meeskond kannab nime NKFC eSPORTS TEAM. Nõmme Kalju astub antud käiguga suurklubide Ajax Amsterdam, PSG, Manchester City, Real Madrid, Schalke 04 ja AS Roma jälgedes, kes kõik on loonud oma e-spordi osakonnad.

MängudeÖÖ Kevad 2016 FIFA 16 turniiri hõbedamees Henry William Heinola

Nõmme Kalju FC president Kuno Tehva põhjendab antud käiku sooviga seista selle eest, et luua Eestisse organiseeritud virtuaalspordi ökosüsteem, millest kasvaks süsteemselt välja maailmatasemel e-sportlasi. See on e-riigile järgmine loogiline samm. Tulevikus on klubil kindel plaan oma e-spordi osakonda laiendada ka teistele populaarsetele teostele nagu DOTA 2, League of Legends ja Counter-Strike: Global Offensive.

Vastloodud võistkond pidas maha ka esimese demovõistluse, milles astuti vastu Nõmme Kalju jalgpallimeeskonna liikmetele. Premium Liiga parima väravakütti Ellinton Antonio Costa Morais ehk Liliu ja kapten Maximiliano Uggé pidid e-sportlaste paremust tunnistama – mängu võitis NKFC eSport seisuga 4:0

Allikas: ERR