fbpx

Mängudele antavad hinnangud on muutunud väga tugevaks protestiväljundiks, mis tihtilugu ei ole konkreetse mängu ja selle kvaliteediga üldse seotud. Kuigi Steam on nende eemaldamiseks astunud varasemalt ka samme, soovitakse nüüd anda lõplik löök.

Steami taga seisev ettevõtte Valve andis teada, et muudavad seda, kuidas mängijate poolt tehtud arvustusi ja tagasisidet kuvatakse ning selle tulemusena ei võeta teemaväliseid kommentaare enam lõpphinnangutes arvesse. Sellega on proovitud tegeleda ka varem, näiteks võeti kasutusele kasutajate endi arvustamine ning graafik, mis kuvab ajutusi suuri muudatusi arvamustes, kuid seni on iga arvamus olnud osa lõpphinnangu kuvamisel. See omakorda võib eemale peletada võimalikke uusi ostjaid, keda kehvem hinne eemale peletab.

Viimase aja suurimaid selliseid juhtumeid leidis aset seoses mänguga Metro Exodus, mille arendajad otsustasid teha mängu ajaliselt eksklusiivselt saadavale Steami konkurendi Epic Games Store’i veebipoes. Antud uudis avalikustati vaid mõned nädalad enne mängu ilmumist. Selle tulemusena hakkasid tuhanded kasutajad lisama seeria eelmistele osadele Steami keskkonnas negatiivseid arvustusi. Äramärkimist vajab veel asjaolu, et teos oli Steamist kuni uudise avalikustamiseni eeltellitav. Metro Exodus naaseb Valve veebipoodi 2020. aasta 14. veebruaril.

Lisaks negatiivsetele arvustuslaviinidele hakatakse eemaldama kommentaare, mis on vähesel määral puudutavad konkreetset mängu, sinna alla kuuluvad näiteks koopiakaitseplatvormiga (DRM) ning autoriõigustega seonduv. Senise info põhjal aga eemaldatakse ka positiivsed ja neutraalsed arvustused, mis on lisatud samal ajal, kui mängu arvustuspommitatakse. Seeläbi proovib Valve tagada ajutistest tegevustest tulenevaid kõrvalekaldeid ja tagada täpsed ning neutraalsed hinnangud, mis abistavad igat ostjat.

Steamile tugevalt kandadele astuv Epic Games Store’is müüdavate mängude hinnangusüsteem on alles töös.

Allikas: Polygon

TULESID AITAB PÕLEMAS HOIDA PUNKTID.EE