fbpx

On fakt, et Microsoft on viimasel ajal Xboxi kaubamärgi edendamise oma tõsiseks sihiks võtnud. Peamiseks, mille poole püüeldakse, on mängude mängimine sõltumata platvormist.

Selles valguses plaanitakse tuua lähiajal meieni näiteks xCloud teenus, mis annab võimaluse voogedastada mänge otse telefoni või mõnda muusse nutiseadmesse. Lisaks pannakse suuremat rõhku ka oma mängude rentimisteenusele Game Pass, mille valik on tänaseks päevaks vägagi muljetavaldav.

Kõik eelnevalt mainitud pole aga ainus, millega kompanii meid üllatab. Nüüdsest on võimalik mängida arvutimänge ka Xboxil, kasutades selleks Wireless Display rakendust. Tarkvara loob ühenduse kodus oleva arvutiga, lubades näiteks striimida kõiki oma Steamis olevaid mänge või kasutada Xboxi esitluste tegemiseks. Seda kõike saab teostada konsooli enda puldiga.

Wireless Display kasutab voogedastuseks Miracasti (mida on arvutis lihtne aktiveerida kombinatsiooniga Windowsi klahv + P), lubades kasutajal valida erinevate režiimide vahel, kas mängimiseks või video edastamiseks. Kahjuks ei toeta antud rakendus kaitstud sisu edastamist, nagu näiteks Netflix.

Praegusel hetkel ei toeta juhtmevaba ekraan hiirt ja klaviatuuri, kuigi konsoolil antud võimekus on. Microsoft on lubanud, et eelmainitud seadmete (ja ka pliiatsi ning puutepaneeli) toe osas tehakse juba tööd.

Allikas: The Verge