fbpx

Nii mõnigi kord on mul tekkinud küsimus – mida teevad küberatleedid siis, kui nad e-spordiga tegelemise lõpetavad? Loovad oma meeskonnad ja treenivad uusi meistreid või omandavad kõrghariduse ja on edukad mõnel muul erialal? Või lähevad hoopiski vargile?

Just viimast rada otsustas minna 2005. aastal parimaks Dead or Alive Ultimate mängijaks kroonitud Tomoyuki Inui. 33-aastane Inui arreteeriti hiljuti väidetava varguse eest, nimelt oli ta röövinud eelmise aasta veebruaris 84-aastast prouat. Endine e-sportlane oli tunginud vanamemme elamisse, purustades esimese korruse akna ning varastanud sularahas 2,6 miljonit jeeni (21 000 eurot), mida tädike enda elutoas hoidis.

Läbiotsimiste käigus leidsid ametivõimud osa varastatud rahast Inui kodust, mille tulemusena avaldas Tomoyuki, et mängutegevuse vähenemise tõttu oli ta sunnitud antud teo ellu viima, et oma elamiskulude eest tasuda. Lisaks tunnistas ta ka, et antud tegu ei olnud esmakordne, vaid viimase kolme aasta jooksul on ta sooritanud ligikaudu 100 sissemurdmist.

Katuninken nime all mängides esindas Tomoyuki Inui 2005. aasta World Cyber Gamesil Jaapanit, kus ta krooniti Dead or Alive Ultimate maailmameistriks. Oma võidukäiku jätkas ta teistelgi turniiridel, sealhulgas ka ametlikel, sponsoreeritud DoA turniiridel, seda kuni 2014. aastani.

Allikas: Kotaku