fbpx

Mäletan kirkalt mullust MängudeÖÖd, mille suurimaks tõmbenumbriks sai Fortnite Battle Royale turniir. Innukatest võistlejatest möödudes panin aga tähele kentsakat tõsiasja – paljudel ekraanidel vaatasid mulle vastu väljavenitatud proportsioonidega tegelased.

Tegemist on populaarse taktikaga. Venitatud resolutsioon annab väidetavalt mängijatele taktikalise eelise, mistõttu eelistatakse tavapärasele 16:9 suhtele pisut ebatavalisemaid (näiteks 4:3 ja ka 5:3). Epic Games tundub olevat jõudnud otsusele, et resolutsiooni muutmine annab mõnele mängijale liigse eelise, mistõttu lukustatakse ametlikel võistlustel kuvasuhe 16:9 (1920 x 1080) peale. Paljud ei ole sellega muidugi nõus.

Üheks põhjuseks on peagi algav Fortnite World Cup – avatud e-sporditurniir, mis algab juba 13. aprillil ja kestab 16. juunini; iganädalaselt jagatakse võitjate vahel ära 100 000 dollarit. Segane on situatsioon ka seetõttu, et alles viimase suurema võistluse (Secret Skirmish) ajal oli resolutsiooni vahetamine lubatud tegevus.

Uus reegel on ajanud segadusse ka mängu postripoisiks peetava Ninja, kes alles hiljuti väljavenitatud kuvasuhtega mängima ja treenima asus. Nüüd on kõik tehtud töö luhta läinud. Oma nördimust on avaldanud ka Myth, Chap ja Nickmercs.

Kas antud skandaal on piisav, et Ninja naaseks Apex Legendsi juurde? Sel korral talle tõenäoliselt enam miljonit ei pakuta, ent samas tekitaks Respawni battle royale mäng talle vähem stressi.

Allikas: Kotaku